– Nå forstår jeg derbyet

Lucas Leiva innrømmer at det gikk en stund før han skjønte betydningen av Merseyside-derbyet.

Brasilianeren spilte sitt første lokaloppgjør mot Everton i 2007, og beskriver det som en merkelig opplevelse. Men etter ni år på Merseyside vet Lucas bedre enn noen annen i Liverpool-troppen hva han går til i kveld.

– Du forstår mer og mer. Du har folk fra byen rundt deg hele tiden, noe som fører til at du tenker mye mer på kampen og følelsene den bringer med seg, sier Lucas til Liverpoolfc.com.

– Jeg husker godt hvordan Stevie og Carra var på derbydagene. De klarte ikke å stå stille i fem sekunder. De var så spente foran disse kampene. Den følelsen er en god følelse.

– Du må selvsagt klare å kontrollere følelsene dine, og prøve å forholde deg til kampen som om det var en normal kamp, for det er tre poeng som står på spill akkurat som i alle andre kamper vi spiller i løpet av en Premier League-sesong. Men samtidig vet du at dersom du vinner denne kampen, så er det spesielt.


 
Lucas var så heldig at han fikk være med på en derbyseier i sitt aller første møte med Everton, på Goodison Park. Men den gangen innrømmer midtbanespilleren at han ikke skjønte hva alt oppstyret dreide seg om.

– Mitt første derby var merkelig. Det var en god kamp for meg å komme inn i, for jeg var ikke klar over hvor mye dette betydde. Jeg kom inn for Stevie når det var 20 minutter igjen å spille, og var uheldig som ikke scoret. Til slutt fikk vi et straffespark, og vi vant kampen.

– Jeg husker dette fortsatt veldig godt, og det var en veldig god følelse å vinne den kampen.

Tror det blir trøkk på tribunene i kveld

Lucas håper nå at stemningen på Anfield skal bli like god i kveld, som den var i forbindelse med kampen mot Borussia Dortmund sist torsdag.

– Vi håper på en lignende stemning, men ikke en lignende kamp. Vi trenger ikke mange slike kamper på en sesong! Fansen gleder seg til å se oss spille igjen, og jeg gleder meg til å spille på Anfield, spesielt etter seieren i forrige uke og siden dette er en derby-kamp.

– Alt er positivt og vi har en rekke med gode resultater. Forhåpentligvis tar vi tre nye poeng, noe som er viktig for oss. Da vil vi nærme oss lagene foran oss på tabellen.

– Som manageren har poengtert for oss, har vi fortsatt 18 poeng å spille om, og vi bør fokusere på å ta så mange av dem som mulig.

– Vi er i god form, mens Everton er i semifinalen i FA-cupen, så de vil også komme hit med god selvtillit selv om posisjonen deres i Premier League ikke er den beste for øyeblikket. De har også alle faktorene som kreves for å være positive foran oppgjøret.

– Det blir en ny hard kamp, en vanskelig kamp. Men vi har fordelen av å spille på Anfield, hvor stemningen har blitt bedre og bedre utover sesongen, så alt er positivt og vi kan vinne denne kampen.

God stemning i troppen

Jürgen Klopp gjorde 10 forandringer på laget foran kampen mot Bournemouth på søndag, men i kveld er det ventet at han vil gå tilbake til en lagoppstilling mer tilnærmet den som startet mot Borussia Dortmund.

LES OGSÅ: Godt humør på kveldens trening

– Stemningen i garderoben og i klubben er veldig god. Det at laget vinner og presterer godt er selvsagt alltid positivt. Folk er mer avslappet.

– De siste ukene har vært veldig gode og veldig positive. Nesten alle i troppen har fått spilletid. Det er bra, for da føler alle at de er en del av laget, og det viser også hvor sterk troppen vår er.

– Vi gjorde mange forandringer på laget foran kampene mot Bournemouth og Stoke, men klarte likevel å vinne begge to. Vi hadde en veldig god kamp mot Dortmund. Alt er positivt for øyeblikket.

– Vi har fortsatt mye å spille for. Vi har minst åtte kamper igjen, forhåpentligvis ni, som skal spilles i løpet av en veldig kort periode. Vi må bare stå på videre, og ta ut de siste kreftene vi har i løpet av de kommende ukene, slik at vi forhåpentligvis kan avslutte sesongen godt.

LES OGSÅ: – Det hadde vært deilig med en seier