– Nå skal vi til finalen og vinne

Liverpool-spillerne lot seg inspirere av den utrolige Anfield-stemningen på veien mot finaleplass.

Tre scoringer i semifinalen mot Villarreal var mer enn nok til å sikre Europaliga-finale i Basel onsdag 18. mai. De spanske gjestene taklet ikke Liverpools knallharde press – med god hjelp fra et svært høylytt hjemmepublikum.

– For gutta handlet det om ta stemningen innover seg og prestere. Vi måtte jobbe sokkene av oss i kveld, men til slutt fikk vi resultatet vi trengte, og vi fortjente det, sier Daniel Sturridge i et intervju vist på MAX rett etter kampen.

Liverpool-spissen var sentral og forstyrret da bortelagets kaptein, Bruno Soriano, satte ballen i eget nett før ti minutter var passert, og Sturridge doblet selv ledelsen alene med keeper kvarteret etter pause.

– Mål nummer tre drepte kampen

Det vanvittige trykket fra rødtrøyene tvang Villarreal bakover på banen gjennom hele oppgjøret. Men fordi spanjolene hadde 1–0 med seg fra første kamp, ville de likevel avansere med én scoring grunnet bortemålsregelen.

Adam Lallanas scoring etter 81 minutter, etter å ha fått ballen av Sturridge, fjernet derfor spenningen. Villarreal måtte da nemlig ha to scoringer på tampen for å komme til finalen, men Liverpool var nærmere det fjerde enn baklengsmål.

– Det drepte kampen, sier Lallana i samme intervju om scoringen sin, som kom etter flere gode Liverpool-sjanser.

– Vi visste det ville bli en vanskelig kveld, selv med 1–0 til pause. Vi visste at de bare trengte bortemålet. Spillerne skal ha skryt i kveld. Herlig vilje. Vi fikk det andre. Og selv etter det andre, ville de gått videre hvis de bare hadde scoret ett mål, så det tredje målet drepte kampen, forklarer han videre.

– Vi liker å presse høyt

Sturridge sier det er denne stilen – det heseblesende pressarbeidet og målsjansene –  som beskriver Liverpools filosofi.

– Det er det vi gjør når vi spiller. Det er det manageren maner oss til å gjøre, det er det spillerne liker å gjøre. Vi liker å presse, og vi liker å presse motstanderne høyt. Det er stilen vår, og det er noe vi kommer til å fortsette med, sier angriperen.

Les også: Her er spillerbørsen etter storseieren

I finalen om snaut to uker venter også spansk motstand. Sevilla gikk seirende ut av semifinalemøtet med ukrainske Shakhtar Donetsk. Lallana påpeker at Liverpool ikke bryr seg nevneverdig om hvem de møter i Basel.

– Spillerne fortjener å være i en ny finale. Nå skal vi reise dit og vinne den, forteller han bestemt.

– Vi tenker bare på oss selv. Spiller vi bra og presser slik som dette, og hvis vi spiller for hverandre, kan vi slå hvilket som helst lag, sier Lallana.