– Origi har en alvorlig skade

Jürgen Klopp møtte pressen klokken 15.00. Du kan lese siste nytt foran Newcastle-kampen her.

Om Divock Origi:

– Det er en alvorlig skade. Hva kan jeg si? Vi vil gjøre alt vi kan, men vi skal ikke kategorisk slå fast at sesongen er over for ham. Men vi kani ikke ta noen risiko med spillerens helse. Vi må bare jobbe med ham, og se hva som skjer. Det samme gjelder for Emre Can.

Om James Milner:

– Hans bidrag er veldig viktige. Jeg bryr meg ikke om hvem som har de målgivende pasningene, men jeg er glad for at noen har dem. Ser vi på resultatene er hver eneste målgivende pasning svært viktig for oss. Vi finner hverandre bedre nå enn for noen få måneder siden. Det er fortsatt mange kamper igjen, så vi trenger flere målgivende pasninger fra alle spillerne.

Om kampen mot Newcastle:

– Vi må bare tenke på egen situasjon. Hvem er tilgjengelig etter Everton? Vi må være i vår beste form, for vi så hvor sterke Newcastle var mot Manchester City. Newcastle vil kjempe for å holde seg i Premier League. Det må vi akseptere, og kjempe tilbake.

– Newcastle var ganske aktive i siste transfervindu, og de er et sterkt lag.  De har vært på vei i feil retning, og det er ganske vanskelig å skifte retning når det går den veien. De er ett av tre lag som kjemper for å unngå de to siste nedrykksplassene. De har tatt fire poeng på sine to siste kamper, mot Swansea og Manchester City, så de er i god form.

Om Everton-kampen:

– Vi skapte sjanser og spilte bra. For meg er det ikke så viktig hva vi gjorde i den kampen, men hva vi gjør i vår neste kamp. Ingen kan forvente en like enkel andre omgang mot Newcastle. Vi må sørge for at vi er forberedt på neste kamp, og ikke leve i drømmeland. Fire seire på rad betyr ingenting foran neste kamp.

– Det andre målet like før pause var veldig viktig i Everton-kampen.

Om Rafael Benitez:

– Jeg liker virkelig Rafa. Jeg har møtt ham flere ganger. Han er en hyggelig kar. Om noen vil feire Rafa Benitez og minnes Istanbul, er de velkomne til å gjøre det. Jeg hører at familien hans bor i området her fortsatt. Supporterne kan gjøre det de føler for, i forhold til Rafa.

Om Christian Benteke:

– Christian føler seg i fin form, men han har ikke trent med resten av laget ennå. Om vi kan gi ham noen flere dager, og noen flere treningsøkter, så vil han kanskje være klar for sesonginnspurten. Han må trene med laget igjen før han er aktuell for å spille.

Om Daniel Sturridge:

– Jobben til en spiss er å score mål, men du kan ikke score i hver eneste kamp. Det gjelder å opptre smart, og være i riktig posisjon for å score mål. Du må være klar til å hjelpe laget hele tiden. Daniel har scoret mål i de par siste kampene, og han hadde flere gode øyeblikk. Han var en trussel for motstanderen hele tiden. Han er i stand til å skape sine egne sjanser. Vi skal tenke på i morgen, og hvem som skal starte, og selvsagt trenger vi en spiss som kan score mål. Når Daniel har vært skadefri, har jeg hele tiden vært fornøyd med hans prestasjoner.

Om Kolo Toures fremtid:

– Kolo Toure er med i mine fremtidsplaner. Men det spørs hva du definerer som fremtiden. Alt er ok i forhold til Kolo. Da jeg kom hit hadde han litt skadeproblemer, men han er en veldig, veldig viktig spiller for oss, selv når han ikke spiller. Men nå er ikke riktig tidspunkt for å prate om fremtiden til Kolo.