– Respektløst å sette spørsmålstegn ved min integritet

«Jeg er her for å arbeide. Jeg er ikke her for å ha det moro», sier Daniel Sturridge og slår tilbake mot de som kritiserer han.

Etter flere forsøk på å komme tilbake i spill etter hofteoperasjonen sist sommer, har Daniel Sturridge endelig hatt en periode uten skader fra februar.

Resultatet er at han står med seks mål på ti starter, og har fire på de siste fem kampene han har spilt.

Til tross for nok en turbulent sesong, er han nå nummer to på toppscorerlista i klubben med 11 mål på 21 kamper. Likevel er han en av de spillerne som må tåle mest kritikk media og på sosiale medier.

Selv lagkamerater kjenner meg ikke

– Jeg gir det ikke oppmerksomhet i det hele tatt. Majoriteten, sannsynligvis 95 prosent av folk som sier noe om meg, kjenner meg egentlig ikke.

– Selv noen av de som har spilt sammen med meg, kjenner meg egentlig ikke. Selv om de er en lagkamerat betyr det ikke nødvendigvis at vi er venner og at vi snakker sammen utenfor arbeidet. Men de som kjenner meg vet at jeg er en av de mest ambisiøse som finnes, sier han i et intervju med Daily Mail.

LES OGSÅ: – Jeg ville aldri sagt at jeg ville være i Liverpool til jeg dør

– Til folk som sier at: «han prøver ikke hardt nok, eller han ønsker ikke å være frisk». Tror dere virkelig at jeg ønsker å bare sitte å hente ut lønninger når jeg har drømt om å være en profesjonell fotballspiller så lenge jeg kan huske?

«Ok» forhold til Klopp

Sturridge svarer også på hvorfor han ikke tok straffe i ligacupfinalen mot Manchester City.

– Jeg ble fortalt av manageren at jeg ikke skulle ta straffe, jeg kan ikke krangle med sjefen på banen og si til han at: «nei, jeg tar denne». Lista var allerede satt opp, så det var bare å si «ok, ikke noe problem». Når det gjelder kritikk og at folk snakker om meg, så er det greit. Jeg må ha gjort noe rett for det er mange spillere som er skadd som ingen snakker om, sier han.

I intervjuet, som ble gjort før semifinalen mot Villarreal, får Sturridge også spørsmål om forholdet til Jürgen Klopp.

– I enhver jobb man har er det noen som er manager, og alle andre er ansatte, slik er livet. Forholdet vårt er ok, det er ingen problemer fra min side. Jeg har aldri sagt et dårlig ord om sjefen og vil aldri si noe dårlig om han fordi han er Liverpools manager og klubbens ansikt utad. Det er han som representerer klubben globalt, så du må respektere han og det han sier, sier Sturridge.

– For meg er Liverpool en jobb

Sturridge insisterer også på at han ikke er ute på byen eller finner på masse med vennene sine når han er skadet.

– Jeg bor alene. Familien min bor nær, men alle vennene mine bor i sør. Jeg er her for å arbeide. Jeg er ikke her for å ha det moro. For meg er Liverpool jobb. Det er noe jeg tar seriøst og det er respektløst å sette spørsmålstegn ved min integritet. Folk som sier dårlige ting om meg burde se nøye på seg selv før de snakker. 

LES OGSÅ: – Jeg er sterkere enn før