– Sakho aksepterte dopingtesten

Mamadou Sakho skal ha akseptert resultatet av den positive A-prøven, og venter nå på sin straff.

Dette melder Paul Joyce i Daily Express og også James Pearce i Liverpool Echo.

De velinformerte journalistene mener franskmannen ikke kommer til utfordre testen, der det skal ha blitt funnet spor av fettforbrennende stoffer, som står på dopinglista. 

 

Sakho hadde frist til i går med å be om at også B-prøven blir testet, men den tidsfristen skal ha passert uten at det ble tatt slike steg. 

Testen av Sakho ble tatt etter Liverpools kamp mot Manchester United 17. mars. Ved å akseptere resultatene fra A-prøven, vil prosessen med å få en straff og starte å sone begynne tidligere. Joyce mener også at han ved å akseptere prøven så raskt også kan få redusert straff. 

Sakho vil argumentere for «formildende omstendigheter» når han skal bli hørt i saken. 

«Vi forstår det slik at Sakho vil akseptere at han tok fettforbrennende piller, men at han ikke var klar over at de inneholdt ulovlige stoffer», skriver Chris Bascombe i The Telegraph. 

LES OGSÅ: Hvem bør erstatte Sakho?

Liverpool tause

Sakho er foreløpig ikke suspendert av UEFA, men vil ikke reise med laget til Spania onsdag. 

Liverpool sier de ikke vil kommentere saken, fordi det dreier seg om «private forhold.» Ifølge Liverpool Echo vil klubben heller ikke komme med noen uttalelse før saken mellom Sakho og UEFA er avklart. 

Hva slags straff Sakho får er fortsatt usikkert, spesielt siden man ikke vet hva slags stoff det er snakk om, men han kan risikere en straff på 2-4 år, men den kan bli redusert om det finnes formildende omstendigheter. 

Uansett mener Bascombe at sesongen og antakeligvis også EM er over for Sakho. Han har blitt enig med klubben om at han ikke skal spille mens saken er under opprulling. 

LES OGSÅ: «Sakho har sviktet Liverpool»