«Saltet i suppen»

Slik beskriver Jürgen Klopp de to Europa League-kampene mot Manchester United.

– Dette er veldig, veldig viktige kamper for alle, og det gjør det hele så spesielt. Fotball er ikke det viktigste i verden, men det er i øyeblikk som dette, før kamper som dette og under kamper som dette, det kan føles som det viktigste i verden. Det er kult, og vi bør utnytte det, sier Liverpool-manageren til LFCTV.

– Jeg håper vi vil huske kveldens kamp i mange år grunnet både resultatet og stemningen på tribunene. Det er utfordringen for oss alle.

– Det eneste vi kan gjøre er vårt beste. Vi kan ikke skape stemningen, til det trenger vi hjelp av publikum. Forhåpentligvis kan denne første kampen bli riktig så trivelig for oss.

– På vei hjem fra Crystal Palace-kampen på søndag var det veldig, veldig lett å tenke på neste kamp. Vanligvis bruker vi tid til å analysere kampen vi nettopp har spilt. Crystal Palace var det ikke vits i å analysere, for vi spilte så lenge med 10 mann, og lå under med ett mål. Vi gjorde en del ting bedre etter at vi ble redusert til ti mann. Men vi begynte umiddelbart å tenke på denne kampen når den kampen var over. Vi er klare for kveldens kamp, og ser frem til den.

Klopp avslører at han ikke har bestemt seg for hvordan han skal disponere frihelgen mellom de to United-kampene.

– Noen spillere vil få fri, fordi de trenger det, og fordi de også skal på landslagsoppdrag snart. Vi må utnytte denne frihelgen, men jeg vet ikke hvordan ennå. Vi får se. Du får best rytme når du spiller en kamp i uken, for da har du tid til både å hvile og trene. Nå skal vi spille torsdag-torsdag, og det er jeg veldig glad for. Men dette vil slå tilbake mot oss senere, da vi må spille hengekamper mot Chelsea og Everton. Det blir spennende kamper det også, så vi har en del å gjøre de kommende månedene også. 

LES OGSÅ: – Vi trenger ikke kaste alle mann i angrep