– Skal gjøre alt for å få en seier over vår største rival

Joe Allen om lokalderbyet, og sitt eget ansvar i Henderson og Cans fravær.

Selv om både Liverpool og Everton går inn i det 226. Merseyside-derbyet med hver sin semifinale i tankene, tror ikke Joe Allen det vil påvirke det som vil skje på Anfield-gresset onsdag kveld.

– Siden kampen er flyttet har derbyet nærmest sneket seg på begge klubber. Det er ikke så dumt. Fokuset har vært på å få resultater i andre kamper. Vi har hatt noen spennende kamper i de siste ukene, og nå er Everton nok en kamp å se fram til. Uansett hvor lagene er på tabellen står det alltid mye på spill i denne kampen, sier Allen til Liverpool Echo.

– Det er denne kampen alle supporterne og spillerne i begge klubber ser etter i det sekundet terminlisten kommer ut, legger han til.

Ansvar om å levere

Everton har bare en seier på sine siste åtte kamper i serien, og har også dårlig statistikk i derbyene. Det er 17 kamper siden sist de vant på Anfield. Men tidligere resultater er glemt når Robert Madley blåser i fløyta klokka 21 onsdag kveld.

– Stol på meg, guttene her vet hva dette betyr og vi vil gjøre alt vi kan for å få en seier over vår største rival, sier Allen.

Allen har spilt veldig bra de siste ukene, og med skadene til Jordan Henderson og Emre Can har Allen vist at han kan fylle tomrommet.

– Det er alltid bra å komme seg utpå og være en del av et lag som vinner. Jeg har trivdes de siste ukene, og vil nå bare fortsette å jobbe på. Skader skjer i fotball, og det er ansvaret til den som tar over å sørge for at de er klare og leverer, sier Allen. 

LES OGSÅ: – Vi kan ikke hvile spillere i to uker