– Skulle ønske jeg kunne spille for LFC i 100 år

Steven Gerrard skulle ønske han kunne skru tiden tilbake til han var 25 år – der Liverpool karrieren fortsatt var ung.

Det er litt over et år siden Steven Gerrard annonserte at han ikke ville forlenge med Liverpool - og at karrieren hans som Liverpool-spiller snart var forbi.
 
Det var en tung avgjørelse for kapteinen. Han ville egentlig fortsette med liverbird’en på brystet, men etter en samtale med Brendan Rodgers forstod han at hans tid i Liverpool var over. Gerrard orket ikke tanken på å være en benkesliter, en backup - en som ikke fikk spille førstelagsfotball.
 
Men det betyr ikke at han ikke savner klubben. Sannheten er nok det stikk motsatte:
 
I et intervju med Goal.com stilles han spørsmålet: «Skulle du ønske du kunne skru tiden tilbake?» 
 
– Hver dag, svarer Gerrard kjapt.
 
– Jeg skulle ønske jeg kunne spille for Liverpool i 100 år. Jeg skulle ønske jeg var 25 år, Liverpools kaptein og fortsatt kunne gi alt i hver eneste kamp for klubben jeg alltid har holdt med. Presset som fulgte rollen som kaptein var noe jeg likte – jeg elsket det faktisk, forteller han til Goal.
 
Saken fortsetter under

Gerrard er nå LA Galaxy-spiller.

Ser hver kamp

Til tross for at Gerrard har forpliktelser med LA Galaxy og bor en 11-timers lang flytur unna sitt kjære Liverpool, ser han fortsatt hver eneste kamp.
 
Han prøver å få med seg kampene live, og siden Los Angeles ligger åtte timer etter Engelsk tid, blir det fotball på mange merkelige tidspunkt.
 
Det mest vanlige kamptidspunktet - klokken 15 engelsk tid - er frokosttid i Los Angeles (klokken 07).
 
– Jeg prøver å gi gutta så mye støtte og oppmuntring som overhode mulig. Det spiller ingen rolle hvor langt unna jeg er, jeg står fortsatt opp for å få med meg hver eneste kamp – det forandrer seg aldri.

Gjensyn med Melwood 

I vinter tilbragte Gerrard noen gode uker på Melwood. Han trente med Klopps mannskap for å holde seg i form, mens det ennå var pause i MLS. 
 
– Det var merkelig. Enhver tidligere spiller vil være enig i dette: når man forlater en klubb, og kommer tilbake – ja, det er en rar følelse. 
 
 
Men det var en opplevelse Gerrard satte stor pris på:
 
– Jeg er heldig å ha en manager og spillergruppe jeg regner som venner (i Liverpool jou. anm.). Jeg ville ikke si farvel til klubben og fansen, og aldri se meg tilbake. Jeg hadde et håp om at døren ville være åpen for meg. Jeg er takknemlig for at den var det, fordi denne klubben har vært en så stor del av livet mitt.
 
Gerrard benyttet anledningen til å studere Klopps metoder, og han lærte mye på den korte tiden de tilbragte sammen. 

Liverpool-retur?

Gerrard vet ikke om han noen gang returnerer til Liverpool FC. Som spiller er det uaktuelt, han sier selv at 2016 kan bli hans siste år som fotballspiller. Men Liverpool har utrykt et ønske om et samarbeid med Gerrard. Om det dreier seg om en trenerstilling, ambassadør eller noe annet er uvisst.
 
Gerrard ønsker å være aktiv på fotballfronten også etter han legger opp som spiller.
 
Den tidligere kapteinen forteller at han har loggført det trenerne på Melwood har gjort bra - og det de har gjort dårlig, for å lære og suge til seg informasjon. Kanskje får vi se Gerrard som trener på Melwood en gang i fremtiden?