– Spurs har vært mer stabile enn oss

Liverpools manglende stabilitet er den største forskjellen på de røde og Tottenham, mener James Milner.

Mauricio Pochettinos menn er med i kampen om ligatittelen, men Milner tror likevel det skal være mulig å sikre seg alle tre poengene i morgen.

– Den største forskjellen på lagene er stabiliteten. Vi har vist at vi kan slå topplagene, og at vi kan komme opp på et høyt nivå, men det handler om å bli mer stabile, sier Milner til Liverpoolfc.com.

– Det er forskjellen på oss og Tottenham for øyeblikket. Jeg hadde vært mer bekymret om vi ikke hadde hatt toppnivået inne. Men det har vi bevist at vi har. For oss handler det om å gjenta dette gang etter gang, og når du en gang i blant har en dårlig dag må du likevel klare å vinne, poengterer Liverpools visekaptein.

– Tottenham-spillerne betrakter dette som en vanskelig kamp

– Jeg pratet med Tottenham-spillerne på landslaget tidligere i uken. De vet dette er en viktig kamp, og de vet også hvor vanskelig den vil bli. Alle har sett hvor gode vi kan være på vårt beste, men man vet aldri om vi klarer å prestere på det nivået eller ei, og det er hva som har vært så frustrerende for oss, for det er noe vi egentlig ikke kan forklare.

– Når vi er på hugget, og spiller med høyt tempo og holder ballen i laget, kan vi slå hvem som helst. Vi må sørge for at vi er på hugget i morgen.

– Tottenham har vært gjennom en omstillingsperiode. De mistet Gareth Bale, og kjøpte nye spillere, og det tar tid for spillere å finne seg til rette. Det samme med manageren. Jo lenger du er i klubben, jo bedre vil ting falle på plass, og spillerne vil begynne å kjenne sine roller. Dette er forhåpentligvis en vei vi også kan følge, og gjør vi det, tror jeg også vi vil få et løft.

– Vi lærer fortsatt hverandre å kjenne. Manageren kom inn og forandret på ting. Jo lenger vi er sammen, jo bedre vil vi bli. Vi har en ung tropp.

– Denne sesongen ønsker vi å forbedre oss hele tiden, og jobbe med hvordan manageren ønsker at vi skal spille. Forhåpentligvis får vi en virkelig sterk avslutning på sesongen, og kan bruke det som en byggestein for neste sesong.

– Frustrerende å være suspendert mot Southampton

Milner spilte ikke forrige ligakamp, 3-2 tapet i Southampton, fordi han var suspendert.

– Det er veldig vanskelig når du må stå over kamper, eller treningsøkter for den del, og ikke minst når du er skadet. Jeg føler meg delvis ansvarlig for at vi ikke vant kampen i Southampton, da jeg ikke var der og kunne hjelpe guttene. Det var skuffende for meg, og det er noe jeg vil lære av.

– Jeg har bare blitt utvist to ganger i løpet av over 600 kamper, så det er ikke noen dårlig statistikk, men de to taklingene som fikk meg utvist var ikke de to beste jeg har gjort i mitt liv, for å si det sånn. Jeg er skuffet, men forhåpentligvis kan jeg rette opp inntrykket ved å hjelpe oss til et godt resultat i helgen.

LES OGSÅ: Milner vurderer å gi seg med landslaget