– Starten på noe spesielt

Liverpools toppscorer er på ingen måte misfornøyd i klubben, og ser positivt på den røde fremtiden.

– Jeg er fornøyd her. Jeg har aldri uttrykt misnøye ved å være her, sier Daniel Sturridge, ifølge Liverpool Echo.

Det verset rykter om den skadeforfulgte spissens fremtid etter at Jürgen Klopp valgte Divock Origi eller Roberto Firmino istedenfor ham i enkelte kamper tidligere i vår, men Sturridge forteller selv at han aldri har hatt problemer med den nye Liverpool-sjefen.

– Dette er et lagspill

– Jeg tror det handler om at alle spiller «djevelens advokat». De ser at jeg er blitt utelatt noen ganger, og de tenker «kanskje det betyr at han ikke er fornøyd», men til syvende og sist har manageren en jobb å gjøre. Han må velge laget han føler er best den dagen, fortsetter Sturridge.

– Og jeg har en jobb å gjøre, noe som er å prestere når jeg spiller. Det har aldri vært noen gnisninger mellom meg og manageren. Aldri. Det er aldri noe sånt for min del, og det er aldri noe sånt for managerens del heller, tror jeg. Det er hans oppgave å velge laget. Dette er et lagspill, og hvis han velger noen andre, må jeg bare håndtere det.

Den effektive angriperen har vært tydelig oppgitt ved flere anledninger hvor Klopp har byttet ham ut, men Sturridge påpeker at det er helt normalt for enhver spiller å reagere når man ikke får spille. Klopp har også tidligere uttrykt at han forventer skuffelse fra spillerne han tar ut eller utelater.

– Man må bare takle det. Og når du kommer inn, må du ha hodet på riktig plass, reflekterer England-spissen.

– Min største scoring for Liverpool

I den første semifinalen mot Villarreal ble Sturridge sittende på benken gjennom samfulle minutter. Responsen i torsdagens returkamp viste at Liverpools nummer 15 ikke mangler lagmoral, målteft eller lidenskap.

Sturridge forstyrret Villarreal-kaptein Bruno Soriano nok til å score selvmål etter sju minutter, og var videre sentral i det meste Liverpool foretok seg fremover på banen. Etter en drøy time var det også han som doblet ledelsen, før han var nest sist på ballen ved 3–0.

Og Sturridge var fast bestemt på å sette ballen i mål etter å ha brent noen muligheter i forkant.

– Med den første sjansen jeg hadde, tenkte jeg «hvordan er det mulig at den ikke gikk inn»? Så jeg følte at jeg måtte gjøre opp for det, og jeg er takknemlig overfor Gud for at jeg var i stand til å klare det, sier 26-åringen.

– Det var det største målet jeg har scoret for Liverpool, men det kommer forhåpentlig mange flere større kamper og flere scoringer i fremtiden. Det var en stor kveld for oss, og å få et resultat som det var enormt for oss, for fansen og for klubben.

Ikke hatt én fridag siden comebacket

Sturridge, som har slitt med en rekke skader de siste årene, og var blant annet ute da Klopp kom inn i fjor høst, sier det ikke er noen tvil om at han nå er i fysisk bedre form enn noen gang tidligere.

– Det er noen måneder siden jeg kom tilbake, og jeg har ikke hatt én dag fri siden. Jeg overdriver ikke. Jeg har faktisk ikke hatt én fridag. Når de andre gutta har fått fri, har jeg vært her, sier Sturridge.

– Det har bare vært ekstrajobbing. Uansett om det er trening eller restitusjonsarbeid, så har jeg gjort det. Jeg prøver ikke å lage en historie for å få sympati. Vi får betalt for å gjøre dette, og det er drømmen min. Jeg kan ikke klage. Jeg er bare takknemlig overfor Gud for sjansen av å være her.

Den positive formkurven til både Divock Origi og Roberto Firmino etter nyttår har gjort det tøffere for Sturridge å være fast på laget, men angriperen sier han er vant med det store presset som er en naturlig konsekvens av å spille for en storklubb.

– Tviler ikke på meg selv

– Man må takle det hver eneste dag. Dere kjenner meg, jeg stoler så mye på mine egenskaper som jeg bare kan. Jeg prøver alltid å skape sjanser for laget. Hvis jeg ikke scorer, forsøker jeg å være en trussel. Jeg tviler ikke på meg selv. Jeg tviler ikke på mine egenskaper, påpeker han.

– Jeg har vært her i mer enn tre år nå. Jeg har hatt de skadene, og jeg har vært inn og ut av laget nylig, men det har aldri vært sånn at jeg ikke er fornøyd med å være i klubben.

– Jeg er takknemlig overfor klubben for å ha gitt meg sjansen til å komme hit fra Chelsea. Jeg er også takknemlig overfor Brendan (Rodgers) for å ha signert meg. Nå har Jürgen kommet inn, og han gir meg minutter på banen. Dette er forhåpentlig starten på noe spesielt.

Klopp er den andre manageren Sturridge har spilt under i Liverpool, og selv om det tok ham «en stund» å komme seg over andreplassen i Premier League for to år siden, der nettopp gamleklubben Chelsea ble avgjørende i negativ forstand for Liverpool, ser han lyst på fremtiden.

Vil «leve opp til forventningene»

– Det var det nærmeste jeg har vært en stor tittel siden jeg forlot Chelsea. Ligacupen (i februar) var vanskelig å takle. Jeg gråt etter kampen, ikke bare fordi vi tapte, men fordi det var en mulighet for oss. Vi ønsket å nå det neste nivået i den kampen, men vi var uheldige, sier han.

Nå venter en ny finale. Sevilla, som nå er i finalen i Europaligaen, tidligere kjent som UEFA-cupen, for femte gang på ti år, er motstander. Vinneren får en billett til neste sesongs Champions League.

Les også: Jakter på sin tredje finaleseier – på rad

– Vi har lært av det, og vi har en ny finale. Sevilla har vunnet den to ganger (på rad). Dette er ikke noe nytt for dem. Men vi, som klubb, har vunnet den tidligere, og vi ønsker å gi fansen noe å synge om. Det er en ny kamp for oss til å vise at vi kan leve opp til forventingene på den store scenen.