– Swansea tror på overgang for Allen

Ifølge walisisk presse er det gode muligheter for at Joe Allen returnerer til Liberty Stadium i sommer.

Den løpssterke midtbanemannen hadde vært i Swansea siden han var ni år da Liverpool punget ut 15 millioner pund for å gjøre ham til Brendan Rodgers’ første kjøp som rød sjef i 2012.

Etter 132 opptredener i Liverpool-trøye går 26-åringen imidlertid en usikker sommer i møte. Han har ett år igjen av kontrakten på Merseyside, og foreløpig er det ingen forhandlinger om ny avtale.

– Guidolin liker Allen

Swansea, som fikk avslag på forespørselen om lån i januar, har følgelig tro på at de kan friste landslagsspilleren tilbake til Liberty Stadium. Selv skal Allen være interessert i en retur.

Avisen South Wales Evening Post skriver at Rodgers forventet å bli gjenforent med Allen i gamleklubben frem til eierne valgte å la manager Francesco Guidolin få forlenget kontrakt med klubben han tok over midtveis i sesongen. Men italieneren er også en fan av Allen, og det virker sannsynlig at Swansea vil forsøke seg.

Les også: Allen scoret høyest på Liverpool.no's børs i 2015/2016

I januar satte de helrøde en prislapp på 10 millioner pund for Allen, ifølge samme avis. Men fordi han nå entrer de tolv siste månedene av Liverpool-kontrakten, ventes det at prisen stadig synker.

Saken fortsetter under.

Ses på som fremtidig kaptein

Allen har tidligere sagt at han ønsker mer spilletid, og i Swansea kan han umiddelbart få en sentral rolle i laget. Ifølge avisen ser waliserne på Allen som en kandidat til klubbkaptein i fremtiden.

Les også: Rush: – Han er ikke fornøyd med benken

Celtic, der Rodgers er nyansatt som manager, skal også ha den formsterke spilleren i kikkerten, men vil slite med å konkurrere økonomisk med Swansea fra Premier League.

Allen og Liverpool skal diskutere fremtiden seg imellom etter sommerens Fotball-EM.

– Vi har hatt en intens sesong, og jeg regner med at det blir en uke eller to etter EM før samtalene. Så fort sesongen var over med Liverpool, sa jeg til meg selv at jeg ikke ønsket noen distraksjoner nå, da jeg ønsker å fokusere helt og holdent på alt som har med Wales å gjøre. Det er hvor jeg står for øyeblikket, sa Allen nylig.

Les også: – Klopps kjøp vil avgjøre fremtiden min