– Valget av finalearena er latterlig og farlig

John Aldridge er ikke nådig i sin kritikk av UEFA for å ha valgt vesle St Jakob Park i Basel som arena for finalen i Europa League.

Liverpool er tildelt bare 10 000 billetter til Europa League-finalen i Sveits i neste uke, og under halvparten av disse tilfaller vanlige fans. Det sier seg dermed selv at etterspørselen etter billetter er mye, mye større enn tilbudet, og mange fans kommer til å sette kursen mot Basel uten billett trass i advarsler både fra klubben og UEFA om å gjøre så.



– Hvorfor arrangeres en slik finale i Basel? Jeg kan ikke se logikken i det. Jeg vet ikke hvem som har bestemt dette, men det kan ikke være noen med peiling på fotball, skriver tidligere Liverpool-spiller John Aldridge i sin faste spalte i Liverpool Echo.

LES OGSÅ: Kjemper om startplass på finalelaget

– De ønsker at denne turneringen skal bli mer prestisjefull, og har gitt den gulroten med en Champions League-plass for vinneren, og likevel bestemmer de seg for å legge finalen til et stadionanlegg som ikke er egnet til en så stor finale, fortsetter Aldo.

– En skikkelig tabbe av UEFA

– Det er fullstendig latterlig. Tenk på alle de fantastiske arenaene som finnes i Europa, som er egnet til å være vertskap for en finale som dette, og de har lagt finalen til en av de minste som finnes.

– UEFA sin avgjørelse er latterlig og farlig, slår scouseren fast.

– Vi har to lag med store supporterskarer i finalen. Likevel skal den spilles på en bitteliten stadion. UEFA har tabbet seg skikkelig ut. Jeg kjenner mange som vil reise ned uansett. De vil se kampen på en pub, eller på et torg med en storskjerm, og ha et par fine dager. Dette er folk som ikke har gått glipp av en eneste europacupfinale med Liverpool. Jeg kjenner mange av dem selv. Selvsagt kommer de til å reise til Sveits. Mangelen på billetter vil ikke stoppe dem.

– Jeg husker når Celtic spilte mot Porto i Sevilla. Celtic hadde med seg 50 000 fans. Det vil kanskje ikke bli så mange Liverpool-supportere i Basel, men jeg kan definitivt se for meg at mer enn 10 000 reiser. De reiser ikke dit for å skape trøbbel, men for å nyte dagen, men UEFA sin avgjørelse har gjort dette til et større problem enn det burde være.

– Bra at Jürgen sa i fra

– Jeg applauderer likevel Jürgen Klopp for at han har gitt klar beskjed til fansen om at de ikke bør reise uten billett. Det siste vi ønsker er at det skal oppstå farlige situasjoner som en følge av at byen ikke klarer å håndtere et stort innrykk av Liverpool-fans. Så det var bra at han sa fra om dette.

LES OGSÅ: Holder finaledøra åpen for alle spillerne