– Vanskelig for Benteke

Belgias landslagssjef maner Christian Benteke til å vise seg frem i tiden inn mot sommerens EM.

Den store spissen har slitt med formen etter at 2015 ble avsluttet med to matchvinner-scoringer. Kalenderårets første Benteke-scoring kom fra straffemerket mot Crystal Palace i forrige ligakamp, uka etter å ha varmet benken i cupfinalen.

– Det er vanskelig for ham, påpeker Belgias landslagssjef, Marc Wilmots, overfor den belgiske avisen Het Nieuwsblad, ifølge Daily Mirror.

Tror Benteke er usikker

På Anfield har Jürgen Klopp foretrukket både Daniel Sturridge, Roberto Firmino og landsmannen Divock Origi foran Benteke på topp de siste månedene. Totalt har den tidligere Aston Villa-spissen åtte mål på 33 kamper for Liverpool.

Saken fortsetter under.


ETTERLENGTET MÅL: Benteke beholdt roen og ble matchvinner mot Crystal Palace. (Video: TV 2)

– Klopp kom og tok et tydelig valg. Christian kommer til å ha sine tvil nå. Vi har alle vært igjennom det. Jeg forstår det og føler med ham. Han gikk glipp av VM på grunn av en skade, og det ville gjort vondt å miste EM også, sier Wilmots.

Les også: Benteke: – Sesongen ikke slik som forventet

– Nå må han bare jobbe. Christian har tid til å vise at han kan bety noe for Liverpool, legger han til.

Flere alternativer på topp

Den svake formen er imidlertid ikke nødvendigvis avgjørende for valget til Belgia-sjefen.

– Jeg kommer til å velge ut ifra hva de bidrar med hos oss, og ikke etter hvor bra de har spilt de siste månedene. (Michy) Batshuayi er en måltyv. Benteke er bedre med hodet og i oppspillsfasen. (Romelu) Lukaku har fart og kraft. Valget mitt avhenger også av hvilke vinger jeg bruker, forklarer han.

Se Bentekes spillerprofil på liverpool.no her!

Den 25-årige angriperen har i dag syv fulltreffere på 24 kamper for Belgias A-landslag.