- Vi forbereder for fremtiden

Jürgen Klopp sier at hans fire måneder som manager hos Liverpool har vært som en berg og dalbane, men at han har kommet til riktig sted.

Kunne hatt seks poeng mer

- Jeg tror alle vet at det ville vært noen «lettere» jobber der ute som jeg kunne ha tatt, men det er ikke slik jeg er, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo om sin tid på Anfield så langt.

- Jeg var alltid klar for den rette jobben til det riktige tidspunktet, hvor du kan utgjøre en forskjell. Da behøver du imidlertid tid.

- Alt fungerer ikke som det skal i Liverpool for tiden, men det overrasker meg ikke.

- Vi kunne hatt seks poeng mer, ut fra hvordan vi har spilt i kampene, og da ville vi ikke ha vært langt unna.

- Vi har ikke kunnet trene særlig mye sammen. Det har vært internasjonale opphold, skader, gjentakende skader og andre har måttet spille. Jeg er sterk nok til å håndtere presset. Jeg er ikke i tvil om mine kvaliteter som manager, men jeg er ingen trollmann.

- Ingen ønsker at jeg skal drive på å si dette, alle vil kun se resultater. Det er ikke noe problem for meg.

- Vi er ikke i en perfekt posisjon, men det ser bra ut. Jeg har ikke noe problem med å fortsette, få noen smeller her og der og også ha noen vakre øyeblikk. Vi forbereder for fremtiden.

Vet ikke sitt beste lag

- Det er klart at jeg ennå ikke vet mitt beste lag. Jeg lærer fortsatt hele tiden, det dreier seg ikke om å vurdere spilleres kvalitet individuelt, men hvorvidt de kan arbeide sammen.

- Det er klart at jeg er skuffet over noen resultater og prestasjoner, men jeg er også positivt overrasket over noen kamper. De har vist meg hva som er mulig, noen ganger som et lag, noen ganger individuelt.

- Inntil nå har vi ikke hatt en normal situasjon hvor vi kunne gjøre store forandringer, prøve alt og trene med hver eneste formasjon. Det dreier seg om å finne den formasjonen som fungerer best. Det gjelder ikke bare for finalen på Wembley men for hver eneste uke.

Føler seg hjemme

- De unge spillerne tenker på seg selv og ikke helheten. Jeg var ikke overrasket over prestasjonene til Kevin og Pedro mot West Ham, men jeg var overrasket over hvordan de håndterte situasjonen da du kan bli litt redd i en slik kamp.

- Det er ikke min jobb og sitte å si ha jeg forteller til Emre (Can), Milly (Milner) og Jordan (Henderson), min jobb er å skape stabile prestasjoner. Å gjøre vårt spill så enkelt som mulig, noen ganger gjør vi det for vanskelig.

- Fire måneder er lang tid, men det har vært mange kamper og som oftest da vi ikke har vært 100 prosent. Jeg kan ikke si at «okay, dette er vårt høyeste nivå, hva kan vi gjøre for å ha det hver uke», da jeg ikke vet så mye om det.

- Jeg føler meg helt hjemme her. Hvis alt var lett, da kunne alle gjøre det.