– Vi kan ikke hvile spillere i to uker

Jürgen Klopp forklarer laguttaket den siste tiden, og understreker at han prioriterer en høyest mulig ligaplassering.

Jürgen Klopp var på tirsdagens pressekonferanse foran sitt første Merseyside-derby, klar på at han ikke tenker på å hvile spillere de kommende ukene. Likevel varsler han at det kan bli endringer på laget, slik det med hell ble mot både Stoke og Bournemouth.

– Vi kan ikke hvile spillere i to uker. Noen trodde kanskje at vi ikke ville vinne kampen mot Bournemouth, men det er en stor misforståelse. Vi tok ut nettopp dette laget for å vinne kampen, sa Klopp.

– Bournemouth var en veldig intens kamp. Vi ville ikke hatt sjanse med det samme laget som vi stilte med mot Dortmund. Vi har en situasjon der vi kan forandre på laget. Vi må tro på disse spillernes kvaliteter, sa Klopp.

LES OGSÅ: Origi tilbake i normal trening

Vil bytte på spillerne

– Forhåpentligvis skal vi spille ni kamper til, minimum åtte. Vi kan ikke presse de samme spillerne gjennom alle disse kampene fordi man tror de er de beste spillerne, det gir ikke noen mening, sa tyskeren. 

Liverpools gjenstående kamper er mot Everton (h) onsdag, Newcastle (h) lørdag, Villarreal (b) torsdag 28.4, Swansea (b) søndag 1. mai, Villarreal (h) 5. mai, Watford (h) 8. mai, Chelsea (h) onsdag 11. mai og West Bromwich (b) søndag 15. mai. Hvis Liverpool skulle gå til finalen i Europa League, spilles den i Basel 18. mai.

LES OGSÅ: Skadeproblemer for Everton 

– Stor forskjell på 7., 6. og 5. plass

– Ingen i garderoben tenker på Europa League. Vi tenker nå bare på hvilken plassering vi vil ha i Premier League når sesongen er over. Det er veldig viktig. 

– Det er en stor forskjell om man er på 7., 6., 5. eller fjerdeplass, selv om den posisjonen ikke er sannsynlig. Vi kan havne på femteplass til slutt, og det er bedre enn sjuende eller åttende. Vi må gjøre det vi kan for å få den best mulige plasseringen, sier Klopp.

LES OGSÅ: Se den snuoperasjonen