- Vi må være smarte mot Dortmund

Jürgen Klopp sier at Liverpool ikke kan være på samme nivå som Borussia, som er et av verdens beste lag, men det betyr ikke at de røde ikke kan vinne på Anfield.

Liverpools manager har gjort et langt intervju med liverpoolfc.com. Jürgen Klopp sier han er overrasket over hvor bra et noe reservepreget lag var mot Stoke sist helg. Han er glad for at han nå har en fyldigere tropp å velge fra enn på en stund. At han føler ikke han har oppnådd noe med de røde ennå, men at de ikke minst viste mot Borussia Dortmund hvilket nivå de kan prestere på, selv om det vil være helt unaturlig at de skal ha den rutinen og kvaliteten som er i Dortmund. Han drømmer likevel om en semifinale og finale, med The Kop i ryggen.

Om kampen mot Stoke

- Vi ble litt overrasket over hvor bra vi spilte. Det var virkelig nærme den planen som vi hadde blitt enig om på forhånd. Vi satte sammen et lag som ikke hadde spilt sammen og ikke hadde noe rytme, men alle kunne se at de var i form fysisk og det hjelper mye. Det var virkelig bra.

Om hvor langt han har kommet i LFC

- Jeg føler ikke at vi har oppnådd noe så langt. Når det er sagt kan du se ting på trening som vi nå greier å gjøre mer regelmessig i kamp, og det er «cool». Det er mye som kan bli bedre, men de første skrittene er gjort.

Om møtet med Borussia Dortmund

- Jeg liker ikke arbeidet med pressen og media, men det er en del av min jobb og slik sett ikke noe problem. Jeg er glad jeg er ferdig med kampen i Dortmund. Det viktigste var at vi spilte en virkelig god kamp mot et av verdens beste lag for øyeblikket. Det er ikke for å gi dem et favorittstempel, men jeg ser dem mye og jeg vet det.  Vi visste at vi også kan være en virkelig vanskelig motstander, men det er viktig at du greier å vise det ute på banen. Jeg tror mange ble overrasket over oss men det er noe av det jeg liker ved fotballen, du har alltid en sjanse.

Om fordelene til Liverpool og Borussia Dortmund

- Vi har en liten fordel som har scoret et bortemål. I laget til Borussia Dortmund, har 80 prosent av deres spillere spilt sammen i tre eller fire år. Det er derfor ikke mulig for oss å være på deres nivå. Det er deres fordel. De har en stil som gjør at det ikke spiller noen rolle om de spiller hjemme eller borte, de forandrer ikke på noe. Vi vet hvor vanskelig det er å forsvare seg mot dem, men alle kunne se at vi gir ikke opp og vi er klare til å kjempe for å komme til en semifinale. Vi ønsker å gå til semifinalen, vi ønsker å komme til finalen og vi ønsker å vinne finalen. Vi er klare til å arbeide hardt i hva som blir en intens kamp, og du har alltid en sjanse til å vinne i intense kamper.

Om rollen til fansen

- Supporterne kan spille en stor rolle. Da vi spilte mot Manchester United på Anfield var det den beste atmosfæren siden jeg kom hit. Du kunne se kraften i det de gjorde, som stod bak det vi gjorde. Publikum må imidlertid også være forberedt på vanskelige øyeblikk. I Dortmund kunne vi forsvare oss mer enn vi angrep og det er tillatt, men på Anfield blir ikke det tillatt. Vi må være smarte, vi kan ikke forandre for mye på vår stil, da vi ikke kan kjempe på like fot med Dortmund. Vi kan ikke si at vi skal gjøre det samme som dere når vi har ballen, det gir ingen fornuft da vi må utnytte våre styrker og fansen må være klare til å glede seg over vårt spill og feire hver duell vi vinner. En ball som blir presset ut av spill, hvorfor kan ikke hele Anfield reise seg å bli ville? Jeg synes vi alle fortjener en slik kveld. Hvis du skal vinne i sport, må du også være beredt på å tape. Ingen ting er garantert, men hvis alle prøver å gi sitt ytterste – publikum, spillerne, manageren – da har vi en virkelig god sjanse.