10 ting å vite om Joel Matip

Joel Matip blir Liverpools høyeste spiller, har spilt to VM og er en målfarlig stopper.

Mandag bekreftet Liverpool og Joel Matip selv at han kommer til å bli Liverpool-spiller fra neste sesong. 

Bakgrunnen

Matip, son nå er 24 år, begynte som ung fotballspiller i SC Weitmar 45 og seinere VFL Bochum, men ble tidlig hentet til Schalke 04 der han spilte sin første kamp som 9-åring i 2000.

Debuten

Han debuterte for A-laget i bundesliga i november 2009, da han var 18 år. I den kampen scoret han utligningsmålet mot Bayern München, og ble også kåret til kampens beste spiller i 1-1-kampen.

Anvendelig

I sin første sesong spilte han 20 kamper, men da hovedsakelig som defensiv midtbanespiller. Han har også spilt back, før han etter hvert ble midtstopper.

Målfarlig stopper

Tilsammen er det blitt 243 kamper for den tyske klubben, og han har scoret 23 mål. Denne sesongen står han med fire mål og tre assist, ifølge Transfermarkt.com.  Hele 16 av de 17 målene han har scoret i Bundesliga har kommet etter dødballer, skriver tyske Opta.

Europacuperfaring

Han har også solid erfaring fra europacup, med 44 kamper for Schalke. 

To VM-sluttspill

Matips far er fra Kamerun, og sønnen debuterte for deres landslag som 18-åring mot Italia. Han har også spilt i VM i 2010 og i 2014. I Brasil scoret han sitt eneste mål for landsalget mot vertene. Han står med 27 landskamper til nå. Han blir den andre fra Kamerun som spiller for Liverpool i Premier League. Den første var Rigobert Song.

Ett rødt kort

Gjennom karrieren har Matip kun fått ett rødt kort, tilbake i mars 2012. Men suspensjonen ble seinere opphevet. Han har denne sesongen fått to gule kort. 

Liverpools høyeste

Matip er en spiller som både skal være taklingssterk, teknisk og god i lufta. Matip er 195 cm høy, ifølge Whoscored og Transfermarkt, mens Wikipedia operer med 193 cm. Han blir den høyeste i dagens Liverpool-tropp, ifølge Liverpoolfc.com.

Skader

Matip gikk glipp av 15 kamper med skader sist sesong, men har spilt alle kampene for Schalke denne sesongen.

Statistikken

Matip har gjort 3,2 suksessfulle inngripener per kamp, noe som er mer enn noen av Liverpools nåværende midtstoppere har gjort i snitt. Han har også blokkerte 19 skudd, mer enn noen av sine nåværende eller kommende lagkamerater. Han vinner også 3,3 hodedueller per kamp.

Kilder: Liverpoolfc.com, Mirror, Liverpool Echo, Whoscored.com, Opta, Schalkes hjemmesider, Transfermarkt.com

LES OGSÅ: – Gleder meg til det som skal skje i sommer