10 ting å vite om Villarreal

Klubben har blant annet fått sitt kallenavn fra en Beatles-låt, og har vunnet samtlige hjemmekamper i Europa League denne sesongen.

1. Villarreal ble dannet tilbake i 1923, men fikk i 1968 kallenavnet El Submarino Amarillo (The Yellow Submarine), to år etter at Beatles-sangen kom ut. Fans begynte å spille sangen fra gittene fra Liverpool på hjemmebanen El Madrigal og brukte melodien til å rope: «Amarillo es el Villarreal/amarillo es/amarillo es» (Villarreal are yellow, they are yellow).

2. Den gule ubåten har kommet seg til mange semifinaler i europacupen, men der har det også stoppet opp. I 2003/2004 ble det tap for naboklubben Valencia i UEFA cup semifinalen med 1-0 sammenlagt, i 2005/2006 ble marginen like liten da Arsenal tok seg videre i semifinalen i Champions League, og det ble også tap for Porto i semifinalen i Europa League i 2010/2011. Da ble det 4-7 sammenlagt.

3. Selv om klubben denne sesongen er blitt langt mer defensive, har de faktisk den klubben som historisk sett har scoret flest mål i Europa League med 82 mål. De har også flest seiere i turneringen med 26 - noe som er en mer enn Benfica og Sevilla.

4. Stadion El Madrigal har en kapasitet på «bare» 24.500, men når man kommer fra en by med 51.850 innbyggere er det kanskje ikke rart det ikke er flere plasser. Hele 36 prosent av byens innbyggere er medlemmer i klubben.

5. Villarreal er laget fra den nest minste byen som har kommet til en semifinale i Champions League. Monaco med sine 38.000 er den eneste klubben med lavere innbyggertall.

6. Klubben rykket ned fra La Liga i samme sesong som de spilte i Champions League i 2011/2012-sesongen. De returnerte til La Liga etter en sesong, og spilte seg da til 6. plass.

7. Liverpool og Villarreal har aldri møttes i europacupsammenheng tidligere, men de spilte 0-0 i en treningskamp sommeren 2008. Villarreal har møtt engelsk motstand 13 ganger i UEFA-sammenheng, det har endt med 3 seire, fire uavgjort og 4 tap. På hjemmebane er det bare blitt 2 seire, 4 uavgjort og bare ett tap.

8. Villarreal har vunnet alle sine seks hjemmekamper i Europa League denne sesongen, og har bare sluppet inn ett mål på de kampene! Skal nevnes i den sammenheng at Liverpool fortsatt er det eneste laget som ikke har tapt på de 12 kampene som er spilt.

9. Spissen Cédric Bakambu er på andreplass på toppscorerlista i Europa League med 9 mål på 11 kamper, han har scoret fire ganger på de to siste kampene for spanjolene.

10. Victor Ruiz er sammen med Simon Mignolet den eneste spilleren som har spilt alle kampene i Europa League av spillerne som er igjen. Begge har spilt 1080 minutter totalt.

LES OGSÅ: – Villarreal er kyniske og bunnsolide defensivt