30 pund for bortebilletter

Premier League-klubbene gjør helomvending og innfører en maksimalpris på 30 pund for bortebilletter for de tre neste sesongene.

I en pressemelding fra Premier League meldes følgende:

«Premier League-klubbene har enstemmig blitt enige om at for de neste tre sesongene vil bortefans kunne komme inn på Premier League-kamper og ikke betale mer enn 30 pund per billett.

Klubbene vet at bortefans har en unik status. De er viktige for stemningen på kampene, og stimulerer til respons fra hjemmefansen, noe som skiller Premier League-kamper fra kamper i andre ligaer.

Et tak på 30 pund for bortebillett innføres for sesongene 2016/17 til og med 2018/19.»

En seier for supporterne

– Dette er et strålende steg i riktig retning. Dette representerer betydelige besparelser i løpet av sesongen, og er et tegn på at Premier League og klubbene har innsett hvor viktige supporterne er. Vi har krevd tiltak for å få ned prisene på bortebilletter i 3-4 år, sier Jay McKenna i Spirit of Shankly til Liverpool Echo.

– De siste par årene har vi også kjempet for å få ned prisene på hjemmebilletter, som også er for høye, og det er noe vi vil kjempe for videre fremover. Men dette var et stort steg i riktig retning, legger han til.

Forrige sesong kostet billettene ca 900 pund totalt for en Liverpool-supporter som dro på alle bortekampene. Neste sesong vil samme supporter slippe unna med 570 pund. Altså en besparelse på 330 pund.