Aldri uavgjort mellom Klopp og van Gaal

Vi har sett på hvordan de fire foregående oppgjørene mellom søndagens managere utartet seg.

Søndagens storkamp på Anfield blir første gang Jürgen Klopp og Louis van Gaal møtes til dyst på engelsk jord. 
 
Fra tiden i Bundesligaen møtte de hverandre fire ganger. Klopp som manager for Borussia Dortmund og van Gaal ledet Bayern München.

LvG tok første stikk

Nederlenderen fikk en tøff start som manager for München-laget, men etter hvert som månedene gikk, fikk han fart på sakene. Han ledet Bayern München til seriegull, og på veien beseiret han Klopps Dortmund-lag to ganger.
 
I det første oppgjøret knuste Bayern München hjemmelaget på Westfalenstadion hele 5-1. 
 
Det motsatte oppgjøret i München ble heller ingen positiv opplevelse for den nåværende Liverpool-manageren. De gulkledde gikk på nok et tap mot rivalen, og van Gaal kunne juble for sin andre seier mot Klopp på like mange forsøk.
 
Bayern München vant 3-1 hjemme på Allianz Arena. 
 
Saken fortsetter under

Klopp fikk et brutalt møte med van Gaals Bayern München.

Revansjen 

Sesongen som fulgte skulle vise seg å by på helt andre opplevelser for de daværende Bundesliga-managerne. 
 
I sesongens første kamp mellom de gigantene kunne Klopp notere seg for sin første seier mot van Gaal. Dortmund vant 2-0 mot tittelforsvarerne. 
 
Det neste oppgjøret viste seg betydningsfull på flere måter. Klopp og sin utvalgte ellever leverte en strålende forestilling på mektige Allianz, og beseiret van Gaals Bayern München 3-1. 

Mistet jobben

Seieren var med på å sikre Klopp sitt første seriegull, mens for van Gaal betydde det en tidlig exit som Bayer München-manager. 
 
Det var alt meldt at van Gaal ikke hadde tillit, og dermed var ferdig som manager, men tapet mot Dortmund spilte en stor rolle da styret valgte å avskjedige ham i april – mens sesongen fremdeles pågikk.
 
Det ble to seire til hver manager. Fortsetter trenden på søndag, blir det i hvert fall ingen ny uavgjortkamp på Anfield. 
 

Liverpool tapte 3-1 på Old Trafford i høst. Da var det Brendan Rodgers som ledet Liverpool.

LES OGSÅ: Må være 100 prosent fokusert mot Man Utd