Klopp vet ikke når Sturridge blir tilgjengelig

Liverpool-manageren innrømmer at han ikke vet om Daniel Sturridge blir klar til ligaåpningen.

8. aug 2016 kl 00.18 Marius Rabben

– Ingen anelse, svarer Jürgen Klopp på spørsmål om Sturridges tilgjengelighet.

Spissen ble utelatt fra laget til sommerens to siste treningskamper denne helga grunnet smerter i hofta. Kommende søndag står Arsenal på motsatt halvdel i Premier League-åpningen.

Sturridge, som trente og spilte som normalt med laget til Liverpool-stallen var hjemme igjen fra USA, har slitt mye med skader og står kun med 43 kamper de to siste sesongene.

Foto: Propaganda

– Vi skal være klare

Klopp påpeker imidlertid at Liverpool uansett er klar for ligastarten. I sommer har de røde vunnet seks av ni treningskamper, og manageren forventer at lagets form blir bedre utover i sesongen.

– Vi spilte noen veldig gode kamper, andre mindre gode. Barcelona var veldig bra, og så hadde vi Mainz. Og det er det man trenger, sier han, ifølge Liverpool Echo.

– Vi skal definitivt være klare til sesongens første kamp neste uke. Men dersom Arsenal hadde vært den beste kampen vår gjennom sesongen, ville noe vært galt.

– Vi må fortsette. Det er bare den første kampen. Hele sesongen blir ikke avgjort etter én kamp. Men vi må være så gode som mulig. Og det skal vi være, hundre prosent. Men jeg er ikke i humør til å si at «dette er vår endelige form», forklare Klopp.

I den overbevisende storseieren over mektige Barcelona markerte Liverpool seg spesielt positivt i gjenvinnings- og kontringsspillet. Det er noe laget har trent på i sommer.

– En del av utviklingen

Mot Mainz lyktes de ikke like bra, og tyskerne utnyttet store rom mellom lagdelene en rekke ganger. Klopp er klar over at ting ikke er perfekt ennå.

– Å være aggressiv er bra så lenge man følger regelboka. Men når rommene blir for store på midtbanen, blir man løpende imellom og jage over hele banen uten å få tak i dem, sier han.

– Selvfølgelig må vi være aggressive, men det må være rene dueller. Vi ønsker ikke å gi vekk frispark, for eksempel. Dette er en del av utviklingen. Det handler om organisering, formasjon, gjenvinning. V snakker ikke alltid om pressing. Det er viktig å forsvare seg i én-mot-én-situasjoner, og man klarer ikke det hvis formasjonen ikke er bra.

– I første omgang mot Barcelona var det et problem; vi pustet tungt og mistet grepet på kampen, men så kom vi tilbake og ordnet det. Man må ikke alltid være perfekt, men man må alltid hente seg inn igjen.

– I andre omgang gjorde vi det. Noen endringer, med friske bein, så var det selvsagt bra. Vi jobber mye med det. Den første sjansen var en langpasning. Vi kan slå langt, men vi ønsker å skape rom. Vi vil ha rom å spille i. Spiller man alltid lange baller, har man et problem. Man må variere.

– Alle kan slå alle

Mot gamleklubben Mainz, etter å ha vært i skyene med 4–0 over Barça bak seg, mener Klopp spillerne fikk en viktig lekse. Selv var ikke resultatet viktigst for sjefen.

– Det handler ikke om å overvurdere eller undervurdere kampen; det handler om å vurdere spillerne. Det var fint å se på, men ikke begynn å drømme fordi vi slo Barcelona.

– Før kampen tenkte vi ikke at vi var på nivå med Barcelona, og etter kampen tenker vi ikke at vi er bedre enn dem. Men jeg sier alltid at alle kan slå alle på hvilken som helst dag. Enkelte ting stemte, og det var et bra resultat.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]