Slipper ikke Lucas uten erstatter på plass

Fremtiden til Lucas Leiva forventes ikke å bli avklart før på tampen av overgangsvinduet.

4. aug 2016 kl 13.03 Marius Rabben

Skadene i forsvarsrekken gjør at Jürgen Klopp ikke forhaster seg med å la Lucas gå til den tyrkiske klubben Galatasaray denne sommeren. Brassen skal heller ikke være en spiller Klopp ønsker å selge.

Både Mamadou Sakho, Joël Matip og Joe Gomez er utilgjengelig grunnet skader, og Lucas har tidligere vikariert med hell som midtstopper. Den muligheten ønsker Klopp å ha i bakhånd inntil videre.

GODT LIKT:
GODT LIKT:  Klopp ønsker ikke å selge Lucas, og vil heller ikke slippe ham før han eventuelt er erstattet. Ingen i dagens stall har vært lenger på førstelaget enn 29-åringen. Foto: Propaganda

29-åringen er riktignok selv ute med en strekkskade, men forventes å være tilbake innen to uker, opplyser Liverpool Echo. Han er den med lengst fartstid i førstelagsstallen av dagens spillere.

Vil ha tilstrekkelig dekning

Begge parter vet imidlertid at Lucas, som nå går inn i sitt siste kontraktsår med klubben, trolig ikke vil få like mye spilletid som han ønsker kommende sesong, med nyervervelsene Marko Grujic og Gini Wijnaldum som ytterligere konkurranse på midtbanen.

Profiler som Emre Can, Jordan Henderson og James Milner kjemper også om plassene i startelleveren.

Galatasaray vil på sin side kunne friste brassen med en mer sentral rolle i Istanbul. «Men den avtalen kommer kun til å skje hvis og når Klopp mener han har tilstrekkelig defensiv dekning senere denne måneden», skriver James Pearce i lokalavisen.

Samtidig håper Liverpool at Matip blir klar til åpningen på Premier League, etter at han gikk glipp av samtlige kamper under treningsleiren i USA med smerter i foten.

I dag er det bare Dejan Lovren og nysignerte Ragnar Klavan som er tilgjengelige av førstelagets midtstoppere. Sakho og Gomez sliter med akillesskader, og mister sesongstarten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]