Trolig med debutant på midten

Burnley kommer trolig til å ha sitt rekordkjøp på banen mot Liverpool på lørdag. Flanagan kan ikke spille, og Barnes blir ikke klar.

18. aug 2016 kl 19.11 Arild Skjæveland

SPILLEKLAR:
SPILLEKLAR:  Steven Defour, her i aksjon for Standard Liege mot Liverpool i en Champions League-kvalifisering.

Tidligere denne uka la Burnley ca 8 millioner pund på bordet, og sikret seg den 28 år gamle midtbanespilleren Steven Defour fra Anderlecht. Spilleren med en fortid i Genk, Standard Liege og Porto har spilt 46 ganger for det belgiske landslaget. Sist mot Spania i november 2015.

– Det er mulig, sa Sean Dyche på dagens pressekonferanse - om mulighetene til at Defour debuterer mot Liverpool.

– Det er en ting vi vil se på, og han er en spiller vi har jobbet med å få inn en stund. Han har kvaliteter, det er det ikke tvil om, men vi må se på omstillingen til Premier League, sa Dyche.

Jon Flanagan ble ikke involvert i Burnleys hjemmetap mot Swansea på lørdag, og kan heller ikke spille mot Liverpool på grunn av Premier League-reglene for utlånte spillere.

– Jon Flanagan kan ikke spille på grunn av utlånsbetingelsene, og vi jobber med å få han matchfit. Han reiste ikke på Liverpools pre-seasontur, og spilte bare tre ganger 45 minutter, så han må ha mer spilletid.

En annen som mister kampen, er Ashley Barnes.

– Ashley er den ene som ikke er tilgjengelig. Han er på bedringens vei etter hamstringskaden, men han blir ikke klar til helgen.

Burnley tapte 1-0 i sesongpremieren, men hadde en meget imponerende fjorårssesong i Championship. Laget vant serien med 93 poeng på 46 kamper. Hjemme på Turf Moor ble det 15 seire, seks uavgjorte og to tap på 23 kamper.

Årets spiller i Championship ble Andre Gray, som er spådd store ting denne sesongen. Burnleys nummer 7 scoret 23 mål og hadde sju målgivende på det nest høyeste nivået forrige sesong, og er den Liverpool må passe litt ekstra på lørdag ettermiddag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]