Avgjørelse om Sakho innen tirsdag

Det er blitt kjent hvilket stoff som Mamadou Sakho testet positivt på. Signaler fra Frankrike sier at spilleren kan bli frifunnet.

Ifølge nettsiden «Get French Football News“ vil UEFA innen tirsdag ta en endelig avgjørelse angående Mamadou Sakho og hans positive dopingprøve. Nettstedet hevder at en avgjørelse «lener seg mot» frifinnelse ut fra argumentene som spillerens engelske advokater har gitt.

Det spesielle stoffet som ble funnet i urinen til Sakho, og som medførte en positiv dopingprøve, heter higenamine. Det er et stoff som bekjemper astma, men også har evnen til å forbrenne fett.

Navnet på stoffet skal ha stått på esken med tabletter som Sakho har innrømmet å ta, men spilleren har hele tiden hevdet at det ikke står på listen til UEFA over forbudte stoffer. Det tilhører imidlertid en kategori kalt beta-2 agonists, og som er bannlyst.

Hvis vi har forstått dette riktig har UEFA ikke gjort det klart at higenamine skulle vært oppført i denne forbudte kategorien.

Ifølge regelverket til UEFA kan de ved «betydelig uaktsomhet» gi straff med minimum en advarsel og maksimum en utestengelse på to år.

Franske kilder tror imidlertid at Mamadou Sakho ikke vil bli straffet ytterligere av UEFA. I så fall kan det uansett være en mulighet for at dopingbyrået AMA bestemmer seg for å appellere til den internasjonale voldgiftsretten for sport.

Kilder i Frankrike forventer uansett at Mamadou Sakho ikke blir tatt med i troppen til Frankrike for EURO 2016, selv om en avgjørelse blir foretatt før troppene må bestemmes innen 1.juni, da trener Didier Deschamps mener han har vært for lenge ute av spill.