Avisrunden: «Standhaftigheten ble belønnet»

Det var god og offensiv fotball på Anfield, men pressen mener det er store rom for bedring bakover.

De fremmøtte på Anfield i går kveld var livlige og svært høylytte, og storoppgjøret mellom Liverpool og Arsenal levde opp til de store forventningene. Britiske medier lot seg spesielt imponere av det Liverpool gjorde før pause, men skryter samtidig av viljestyrken etter å ha havnet bakpå.

Rødtrøyene tok ledelsen to ganger i oppgjøret, takket være Roberto Firminos to første Anfield-nettkjenninger, men formlaget Arsenal var nådeløse og effektive da de kom til målsjanser foran The Kop. Og det så lenge mørkt ut etter at Olivier Giroud hadde blitt tomålsscorer og sendt gjestene foran i andre omgang.

– Fansen og spillerne ga ikke opp

Liverpool presset på den siste halvtimen, men manglet noe gnisten de viste fremover før sidebyttet. Likevel holdt de det gående mot den kontringssterke London-klubben. «Hjemmesupporterne, til deres honnør, ga aldri opp. Det gjorde ikke spillerne heller», skriver Ian Doyle i Liverpool Echo.

Saken fortsetter under.

Og sekunder før klokka passerte 90 minutter, kom den etterlengtede utlikningen på volley. «Jürgen Klopp måtte avlyse skiferien sin da han tok Liverpool-jobben, men han ville aldri hatt det like gøy i det østerrikske feriestedet Ischgl som i snøen på Anfield», skriver Henry Winter i The Times.

– Lettelse

«Mens de hvite greiene falt ned fra himmelen, feiret Liverpool-manageren Joe Allens sene utlikning, etter Christian Bentekes heading, ved å løpe langs sidelinja, slå seg på brystet, skrike og bokse lufta», beskriver Winter.

«Deilig, ja. Men også lettelse, gitt den måten de røde tilsynelatende hadde kastet vekk muligheten til å stanse Arsenals økende fart mot tittelen», legger Doyle til i lokalavisen.

Klopp startet med en liknende oppstilling som de hadde suksess med i bortekampene mot Chelsea og Manchester City i høstsesongen, der Firmino også hadde rollen som såkalt «falsk nier» i angrepet.

– Endelig fått vise kvalitetene sine

Brassens to scoringer, der spesielt den siste blir trukket frem i pressen og blant supporterne, viste hva Liverpool så i ham. «Firmino har endelig fått vise Anfield de kvalitetene som overbeviste klubben om å bruke 29 millioner pund på ham sist sommer», skriver Daniel Taylor i The Guardian.

Saken fortsetter under.

«Det føltes ut som om man hadde blitt lurt ved at Liverpool gikk inn til denne kampen med færre mål enn noen gang på dette stadiet av sesongen.» Foran oppgjøret hadde nemlig de røde, da med 22 scoringen, hatt et historisk lavt antall ligamål, men bare på noen minutter i første omgang satt ballen to ganger i nettet.

Det er imidlertid ikke utypisk for et oppgjør mot nettopp Arsenal. «De to lagene har nå sørget for 41 mål dem imellom i løpet av deres ti siste kamper», påpeker Taylor.

– Mye rom for forbedringer defensivt

Men til tross for at det var oppløftende fremover, fremsto Liverpool usikre feil vei. Nå har laget faktisk sluppet inn to mål eller mer i seks av sine ti siste kamper.

«Selv om ingen kan sette spørsmålstegn ved karakteren deres – det er helt klart ingen grunn for noen hjemmesupportere å forlate Anfield tidlig i disse dager – er det mye rom for forbedringer defensivt», legger Doyle til, og fortsetter:

Saken fortsetter under.

«Tilgjengeligheten av Mamadou Sakho og Kolo Touré betød i det minste at Klopp kunne bruke noen seniorstoppere. Sakho opplevde dog en vanskelig kveld, mens hele forsvaret ikke ble hjulpet av at Simon Mignolet markerte den nært forestående kontraktsforlengelsen med en reprise av nervøs, ubesluttsom opptreden fra forrige sesong.»

Les også: Kommentar: «Hatet mot Mignolet»

I Liverpool Echo trekkes spesielt dødballer imot frem som en sentral faktor – igjen. Arsenals andre utlikning kom etter corner, og det var stadig uro i boksen da gjestene fikk slå inn, selv om Arsenal ikke er et lag som er kjent for å være spesielt effektive på faste situasjoner.

«For Liverpools panikkartede forsvarslinje var det imidlertid som om Wimbledon fra 1980-tallet var tilbake i byen», skriver Doyle.

«Nølende keeperspill» ble avgjørende, mener Winter, som syntes vertene fortjene utlikningen etter å ha presset best de 20 første og siste minuttene av oppgjøret. «Liverpools standhaftighet ble belønnet», skriver han. «De fortjente poeng fra en heseblesende kamp, der de spesielt i første omgang vartet opp med ustoppelig angrepsspill.»