Ayre gir seg i 2017

Ian Ayre er ferdig som klubbens daglige leder etter neste sesong.

Liverpool FC bekrefter i en pressemelding at Ian Ayre vil gi seg som klubbens CEO når kontrakten hans går ut i mai 2017.

Det skal ha vært 52-åringens egen avgjørelse, og han informerte eierne Fenway Sports Group om avgjørelsen i julen, skriver Paul Joyce i Daily Express. Eierne har ikke klart å overtale han til å bli.

Det har stormet en del rundt Liverpools daglige leder de siste 15 månedene, og han har blitt kritisert for hvordan klubben håndterte billettsituasjonen og protesten. Klubben insisterer på at dette ikke har noe med hans avskjed å gjøre.


 

Ayre kom til klubben som kommersiell direktør i 2007, og vil altså gi seg i sitt tiende år i klubben. Ayre er den eneste igjen i styrerommet etter de tidligere eierne Tom Hicks og George Gillett. Han ble klubbens daglige leder i 2013, etter å hatt en lignende rolle som «Managing Director» i to år.

Eierne ønsket ham med videre

– Vi har spurt han flere ganger om han vil ta seg tid og tenke over avgjørelsen, men vi har ikke klart å overbevise han om å bli som vår daglige leder etter mai 2017. På et tidspunkt i fremtiden vil vi begynne jakten på og ansette ein verdig arvtager, for å bygge videre på det strålende fundamentet som er lagt av Ian. Under hans lederskap har vi sett Liverpool bli transformert fra en klubb nær konkurs, til en som nå har sterk økonomi, sier John W. Henry i pressemeldingen fra Liverpool FC.

Ayre selv mente at tiden nå var inne for noen andre til å overta.

– Om det å bli daglig leder for Liverpool Football Club var det største jeg har oppnådd i mitt profesjonelle liv, var avgjørelsen om å gi meg når kontrakten går ut den aller vanskeligste, sier Ayre.

– Etter neste sesong er tiden inne for å gi ansvaret videre til en ny person som vil ta utfordringene og mulighetene med ny entusiasme. De vil støttes av det jeg mener er den beste eiergruppen i sportsverden, og med et strålende støtteapparat i hele klubben.

– Etter å ha vokst opp i skyggen av Anfield, har jeg følt et stort privilegium med å jobbe for klubben jeg har støttet hele mitt liv.

Blir ut kontrakten

Ian Ayre gir seg altså ikke før kontrakten hans går ut i mai 2017. Han har planen klar for sine siste 15 måneder.

– I de siste 15 månedene jeg har som CEO, vil jeg gi FSG, Jürgen, spillerne og hele det strålende støtteapparatet i Liverpool løpende strategisk ledelse, og sørge for en myk overgang.