Billetter til finalen

Liverpool FC er klar for ny finale. Det betyr alltid gode dager på svartebørsen. Slik selges billettene.

Tirsdag kveld ble vi klar for nok en finale i Capital One. Kampen spilles på Wembley søndag 28. februar med avspark klokken 17.30.

Verken Ving eller supporterklubben kommer derfor til å motta billetter til denne kampen.

Cupfinalene selges på følgende måte:

* Finalistene vil motta 31.735 billetter hver.

* Billettene vil bli prioritert de med nok credit på fan cards, sesongbillettinnehavere, sponsorer, tidligere aksjonærer, etc.

* Det er ikke forventet at noen av Liverpools billetter kommer i åpent salg.

* Liverpool har fått tildelt «West End»-svingen og billettene koster £42, £56, £72, £90 eller £100.

HVORFOR SÅ VANSKELIG?

Kort oppsummert blir det vanskelig å få tak i kampbilletter og det er få andre muligheter utenom svartebørs dessverre. Vi har spurt daglig leder, Tore Hansen, hvorfor det er så vanskelig med billetter til slike oppgjør.

«Straks vi har kommet til en finale så er det tusenvis av røde over hele kloden som forståelig nok ønsker å få med seg finalen. Slik det har vært i mange år er imidlertid billettkontoret på Anfield «closed shop» hvis du ikke kvalifiserer. Salget vil altså foregå basert på antall ligacupkamper du har vært på. Det kommer ingen billetter i åpent salg rett og slett.»

Synes du dette er et rettferdig system?

«Det finnes mange meninger om salg av billetter. For mange år siden var dette et rent lotteri basert på hvilket nummer ditt sesongkort sluttet på. De 10-12 siste årene har klubben registrert billettkjøp via sine såkalte fan cards og solgt billetter basert på «credit». Dette er et mye mer rettferdig system selv om det også kan misbrukes. Jeg tror veldig få er uenige i at de som har fulgt laget hjemme og borte ikke skal få med seg selve finalen.»

SVARTEBØRSEN RETT I VÆRET

Hvordan kan systemet misbrukes?

«Det vil alltid være mange tilfeldigheter rundt hvordan folk skaffer seg kampbilletter, og sånn vil det alltid være. Men det er ingen tvil om at det sitter mange «storhaier» og kontrollerer mange fan cards og dermed blokkerer for eksempel mange finalebilletter. Disse billettene selges gjerne på nettet med grov fortjeneste.»

Hvordan bør folk forholde seg hvis de desperat jakter billetter?

«Godt spørsmål og det finnes ingen enkle svar. Noen ordner seg via, via – andre har kompiser med kort som kvalifiserer. På slike kamper er det alltid mange veier til Roma. Et raskt søk på Google viser at svært få «aktører» selger billetter billigere enn fra 4-5000 kroner og oppover. Den dyreste billetten, av vanlige stand tickets, kostet over 9.000 kroner.»

«Vær obs på at det finnes «nøytrale» billetter på Wembley som aktører i reiselivsbransjen har lov å selge og som er 100% legitimt, men hvis det for eksempel annonseres med «billetter i Liverpoolsvingen» så vet du straks at dette er et ulovlig salg. Et salg som faktisk enda ikke har startet. Folk må derfor være forsiktige med hvem de handler fra. Dessverre blir vi kontaktet av mange som blir lurt på slike storkamper. Og når det er snakk om opp til kr 10.000 for én enkelt kampbillett kan det raskt bli dyrt».

Liverpool FC har foreløig lagt ut beskjed om at alle fan cards med hjemmekampene mot Carlisle, Bournemouth og Stoke registrert vil kvalifisere til finalebillett. Hvis du kun har to av de tre så kan du bli med på loddtrekning.