Brassene storspilte

Det måtte en brasiliansk formspiller til for å overliste David De Gea. Der Sturridge, Coutinho og Lallana bommet, traff Firmino.

Mignolet 7Hadde svært lite å gjøre på Anfield i kveld. God kontroll på det lille United hadde å komme med.
Clyne 8Nathaniel var aktiv, aggressiv og god gjennom hele kampen. Skaffet de røde straffesparket som skaffet dem ledelsen. Hadde en god skuddsjanse i andre omgang. Nathaniel hadde mange gode offensive bidrag og ryddet også opp bra defensivt når det trengtes.
Lovren 6Ga mye i taklingene og hadde grei kontroll på Uniteds offensive spillere. Noen tilfeller der han var på litt tynn is defensivt.
Sakho 7Mistet ballen på noe som kunne blitt en farlig United-sjanse i første omgang. Var ellers bra stødig der bak. Ser ofte ut som han er i trøbbel, men han er en meget god forsvarsspiller i kveld igjen. Meget taklingssterk.
Moreno 7Hadde noen plasseringsvansker og noen feilpasninger i første omgang. Spilte seg bra opp både offensivt og defensivt i andre omgang. Hadde et meget godt sprintløp tilbake på en farlig United-kontring i finaleomgangen.
Can 8Gjør den viktige usynlige jobben på midten. Da Carrick kom inn for United, måtte tyskeren ha avlastning og det fikk han gjennom innhoppet til Allen. Ble liggende da dommeren blåste for full tid for noe som så ut som et slag fra Fellaini.
Henderson 8Fikk gult kort for en stempling etter ett minutt og 58 sekunder. Hadde tenningsnivået i hårtustene fra kampstart. Tok mer tak etterhvert og spilte helt sjef på midten. Skudd like over i andre omgang. Hadde han tatt seg litt bedre tid, kunne det blitt nettkjenning for kapteinen.
Lallana 8Hadde en bra førsteomgang og en outstanding andre omgang. Flink til å gå i bakrommene, på de viktige løpene offensivt, kommet seg rundt forsvaret og få lagt inn.
Coutinho 9For en spiller. Ned og henter ball, spiller vegg, har et godt overblikk og gjennombruddskraft. Bare målet som manglet for brassen denne gang.
Firmino Liverpools beste9Landsmann Firmino hadde det som Coutinho manglet, nemlig målet. Mer bevegelig enn i de seneste kampene, fintene sitter mer enn før og blir mer og mer vant til spillet i England. Hadde en vanvittig finte som spilte ut to forsvarsspillere hos United. Gikk opp som spiss da Sturridge gikk ut. Liverpools beste.
Sturridge 8Scoret ledermålet fra straffesparkmerket og kunne fått en nettkjenning til i første omgang. Går av og til litt vel mye med ballen, men vi ser en mer giftig utgift av spissen. Byttet ut for Allen en knapp halvtime før slutt.
Allen 0Mangler noen få minutter på å få poeng. Han skaffet akkurat det Liverpool manglet i første halvdel av andre omgang, nemlig mer løpskraft på midten. United hadde fått mye av midtbanespillet da Carrick kom inn ved pause. Det tok Liverpool tilbake med renter da Allen kom inn. Waliseren var helt sjef på Anfield i kveld. Klopp ville ha gegenpressing og fikk det med Joe.
Origi 0Kom inn sju minutter før slutt for Firmino. Hadde noen løpedueller der framme og vant dem.