Brukte over en time på å avlegge urinprøve

Les hva som skjedde da en dehydrert Mamadou Sakho ble plukket ut til dopingtest på Old Trafford.

James Pearce i Liverpool Echo hevder at Sakho ikke var spesielt fornøyd med å bli plukket ut til en tilfeldig dopingtest på Old Trafford den skjebnesvangre torsdagen i mars.

Liverpool hadde akkurat tatt seg videre til kvartfinalen i Europa League på erkerival Manchester Uniteds bekostning, og Sakho ønsket å feire seieren med sine lagkamerater i garderoben, da han fikk klappet på skulderen i spillertunnelen med beskjed om at han var en av to tilfeldige Liverpool-spillere som var plukket ut til dopingtest.

Sakho fikk lov til å stå i døra inn til Liverpool-garderoben og feire med sine lagkamerater en kort stund, før han ble geleidet ned gangen av UEFA sine dopingjegere for å avlegge to urinprøver.

Sistemann inn på bussen

Sakho hadde levert en heroisk innsats ute på Old Trafford-gresset, og var kraftig dehydrert etter kampen. Derfor gikk det over en time før han hadde klart å presse ut de nødvendige dråpene til de to urinprøvene som dopingjegerne ba om. Han var derfor den siste Liverpool-spilleren til å forlate Old Trafford, og kom ikke om bord i spillerbussen før rundt klokken 23.30 lokal tid opplyser Pearce.

LES OGSÅ: Kan bli utestengt i inntil fire år

Seks uker etter kampen fikk Liverpool FC på fredag beskjed om at at dopingprøven til Sakho var positiv. Testen viste at Sakho hadde fått i seg et fettforbrennende middel som inneholdt stoff som står på UEFA sin dopingliste.

LES OGSÅ: Har ikke hatt sjansen til å snakke med Sakho

James Pearce skriver at Jürgen Klopp var rasende da han fikk beskjed om dette på Melwood fredag ettermiddag. Echo-journalisten opplyser at samtlige Liverpool-spillere jevnlig blir minnet om at de må rådføre seg med klubblege Andrew Massey før de tar noen form for medisiner eller kosttilskudd.

Det tynnes i rekkene

Tidspunktet som dette skjedde på kunne nesten ikke ha vært verre for Liverpool. Laget står foran sin viktigste bortekamp for sesongen, mot Villarreal, og har de siste ukene mistet kaptein Jordan Henderson, Emre Can og Divock Origi med skader som trolig vil holde dem ute resten av sesongen. Klopp må nå trolig også klare seg uten sin beste midtstopper resten av sesongen, og den positive dopingprøven kan også føre til at Sakho går glipp av EM på hjemmebane.

Sakho er ikke suspendert av Liverpool FC eller UEFA, men Liverpool-ledelsen har i samråd med spilleren bestemt seg for at han ikke vil være aktuell for kamptroppene så lenge saken er under etterforskning. 

LES OGSÅ: Må ha flere opplysninger