Carragher ber eierne rydde opp

Forskjellen mellom fryste og økede billettpriser er ubetydelig lite for klubben, mener scouseren.

Den tidligere Liverpool-stopperen Jamie Carragher forlot Anfield etter 77 minutter lørdag sammen med tusenvis av medsupportere som en protest mot de nylig offentliggjorte prisene til neste sesong.

«Det var ikke en god opplevelse», skriver han i Daily Mail om å gå før kampen var over. Bildene fra stadion, der fansen ropte «nok er nok» i kor mot ledelsen, minnet ham om mishagsytringene mot Tom Hicks og George Gillett i 2010.

«Det var en grufull tid, og denne situasjonen kan ikke tillates å eskalere. Det kan samtidig ikke nektes for at Liverpool nå har gjort feil», fastslår han.

– Protesten var for hele landet

Ifølge Telegraph kommer supportere fra flere klubber – samtlige i Premier League – til å møtes i løpet av den neste uka for å holde samtaler om en mulig storprotest mot billettprisene i ligaen.

«Det er det folk er nødt til å forstå om dem som forlot Anfield», skriver Carragher. «Det var ikke bare Liverpool-fansen som sto opp for seg selv; det var Liverpool-fansen som sa ”nok er nok” for enhver supporter gjennom landet.»

Klubblegenden mener ingen av de 20 lagene i ligaen kan hevde at de trenger den ekstrainntekten økte billettpriser gir. «Men supporterne? De fortjener å blitt passet på. De fortjener å bli behandlet rettferdig.»

«Det er det billettpriser bør være: rettferdig», skriver Carragher, som påpeker at han, som scouser, kjenner veldig godt til byen Liverpool – og innbyggerne. «77 pund er for mye for å se en kamp hvor som helst, men den summen er spesielt for mye i Liverpool.»

«Hvorfor har de gjort det? Det er blitt forklart at det kun er 200 seter for de seks beste kampene gjennom sesongen. Hvis de hadde solgt dem til 60 pund, noe som fortsatt er dyrt, ville Liverpools profitt falle med 20 400 pund», skriver han. Det er for øvrig langt under ukelønna til en rekke Liverpool-spillere.

– Alt dette for 2 millioner pund

«Liverpool får rundt 35 millioner pund for billettinntekter», fortsetter Carragher, og påpeker hvor liten forskjell økningen betyr for klubben sammenliknet med fansen. «Hadde FSG fryst prisene da den nye tribunen ble klar, ville inntekten ha steget til 37 millioner pund. Denne økningen betyr at de får 39 millioner pund.

«Alt dette styret om 2 millioner pund for verdens niende rikeste klubb! Det ville ikke utgjort noen som helst forskjell når det kommer til å forhandle om en spiller», skriver 38-åringen, som utdyper:

«Hvis Jürgen Klopp ønsker å signere noen, og prislappen er 2 millioner pund mer enn det Liverpool forventet, ville spilleren gått i vasken da? Nei. Men 2 millioner pund i lommene til fansen? Det ville vært enormt.»

Les også: Klopp: – Et stort ønske om å finne en løsning

Den tidligere Liverpool-spilleren spør også om hvorfor de såkalte «beste setene på den nyeste tribunen i landet» kun skal være for eliten, for de økonomisk sterke, og ikke mannen i gata.

«Hvorfor kan ikke den normale arbeidermannen ha sjansen til å sitte der? Det er ikke rettferdig.»

Klikk her for å lese hele Carragher-spalten i Daily Mail!