Coutinho kåret til sesongens spiller

Philippe Coutinho stakk av med fire priser under kveldens LFC Players’ Awards. Se alle vinnerne her!

Liverpool-spillerne byttet ut fotballdrakta med penklær da sesongen 2015/2016 skulle feires i The Exhibition Centre torsdag kveld. Dette var tredje år på rad at gallaen ble arrangert.

Manager Jürgen Klopp kom først ut på scenen til varm applaus fra salen, og fikk spørsmål om sine sju måneder i klubben. Han forklarte at han ved ansettelsen ikke hadde noen tanker om hvordan ting ville se ut nå i mai.

– Det har vært en herlig reise frem til Basel, og vi er klare for å ta siste steg, sa Klopp før sin andre finale i klubben.

Neste innslag var en rørende videohyllest om kampen for rettferdighet etter Hillsborough, som inkluderte glimt av gripende taler, bilder og tårer etter kjennelsen forrige måned. Salen responderte med stående applaus.

Dette er prisvinnerne:

• Player of the Season: Philippe Coutinho
• Goal of the Season: Philippe Coutinho (mot Manchester United i Europaligaen)
• Young Player of the Season: Emre Can
• Performance of the Season: Philippe Coutinho
• First Team Players’ Player of the Season: Philippe Coutinho
• Academy Players’ Player of the Season: Brad Smith
• Ladies’ Players’ Players of the Season: Martha Harris
• Supporter Club of the Year: Gauteng (Sør-Afrika)
• Staff Recognition Award: Terry Forsyth
• Lifetime Achievement Award: Steve Heighway
• Bill Shankly Community Award: Marie Rooney

Emre Can ble først kåret til Young Player of the Season. De andre nominerte var Pedro Chirivella, Divock Origi og Brad Smith.

– Dette er en stor ære. Jeg vil si takk til alle som stemte på meg. Jeg er veldig, veldig stolt, og vil si takk til lagkameratene, manageren, staben og supporterne, sa Can.

Philippe Coutinho fikk prisen for Goal of the Season med Europaliga-målet han scoret mot Manchester United i kvartfinalen i mars. Ti scoringer var nominert, og Coutinho hadde fire av dem.

– God kveld, alle sammen. Jeg vil bare si takk til alle som stemte på meg. Det var et fint mål for meg, men det viktigste for meg var at vi slo dem. Nå er vi finalen, sa Coutinho smilende.

Brad Smith ble kåret til Academy Players’ Player of the Season. Cameron Brannagan, Sergi Canós og Kevin Stewart var de andre nominerte.

– Det er et privilegium å vinne denne prisen. Takk til alle seniorgutta som har hjulpet meg dette året, og til trenerapparatet og manageren, fortalte den offensive venstrebacken.

Philippe Coutinho kom opp på scenen for andre gang da han fikk prisen for Performance of the Season for prestasjonen mot Manchester City borte i november.

– Jeg vil si takk igjen til alle supportere. Det var en veldig bra kamp, og en veldig god prestasjon av laget fra første minutt. Tusen takk, sa Coutinho.

Philippe Coutinho ble deretter kåret til First Team Players’ Player of the Season. 23-åringen vant i konkurranse med Emre Can, Nathaniel Clyne og Roberto Firmino.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette betyr mye for meg ettersom det kommer fr aspillerne. Neste uke skal vi vise hvor gode vi er. Tusen takk, fortalte brassen.

Steve Heighway fikk den gjeve prisen Lifetime Achievement Award av Margaret Aspinall og Robbie Fowler for alt han har gjort for klubben gjennom livet. Tidligere som ikonisk spiller, men i senere tid som en sentral trener og rådgiver på klubbens akademi.

Klubblegenden ble også hyllet av Steven Gerrard på video fra USA, der han pratet om hvor betydningsfull Heighway har vært for ham og andre spillere i ungdomsavdelingene. Eks-kapteinen avsluttet med å gratulere laget og Jürgen Klopp med finaleplass i Europaligaen.

Philippe Coutinho fikk som ventet kveldens siste pris, Player of the Season, utdelt av kaptein Jordan Henderson. Dette var fjerde gang 23-åringen kom på scenen i kveld. Roberto Firmino, Nathaniel Clyne og Emre Can var de øvrige nominerte.

– Dette året har vært veldig spesielt for meg. Ved siden av fotball har jeg alltid ønsket å bli far, og nå har jeg fått ei datter. Datteren min gir meg motivasjon til å gå ut og jobbe hver dag. Tusen takk til kona mi og alle supporterne, sa Coutinho.

Gallen ble kronet med en sterk versjon av «You'll Never Walk Alone» – fremført av Alison Jiear.