Coutinho med personlig scoringsrekord

Philippe Coutinho er nå Liverpools toppscorer, og har aldri scoret så mye i en sesong som denne.

Philippe Coutinho er kåret til månedens spiller for mars. Brasilianeren har også fortsatt scoringsformen inn i april, og har nå scoret i tre kamper på rad mot Manchester United, Southampton og Tottenham.

Åpner seg opp rom

Med det er Coutinho nå Liverpools toppscorer denne sesongen med ti mål. Det er det meste han har scoret på en sesong.

– Jeg vet at i den posisjonen jeg spiller i, må jeg skape sjanser og score. Det er noe jeg må forbedre meg på og som jeg forsøker å forbedre meg på, sier Coutinho til Liverpoolfc.com. 

– Når jeg spiller på venstresiden og plutselig kan gå inn i banen, åpner det seg opp rom og muligheten til å score. Jeg synes laget har spilt bra, og det hjelper naturlig nok alle, sier han.

Åtte mål sist sesong

Sist sesong scoret Coutinho åtte ganger for Liverpool, den gang ble Steven Gerrard lagets toppscorer med 13 mål, mens Raheem Sterling var den eneste andre spilleren som scoret over ti mål med sine elleve.

I 2013/2014-sesongen scoret Coutinho fem mål, og han fant nettmaskene tre ganger i sin første sesong.

Rett bak Coutinho på toppscorerlista denne sesongen er landsmannen Roberto Firmino, som har ni mål. Firmino har også åtte assist, mens Coutinho har seks.

– Firmino er en fantastisk spiller, som jeg har sagt mange ganger. Det er veldig godt og også lett å spille ved siden av ham. Han har store kvaliteter, er sterk og scorer mye, så han er en veldig viktig spiller for laget vårt, sier Coutinho.

LES OGSÅ: Fire fra Coutinho i kåringen av «Årets mål»