Klopp møtte pressen Taus om Karius-kritikk

Les hva Klopp hadde å si i kjølvannet av West Ham-kampen.

12. des 2016 kl 13.34 Lars Frøsland

Vi følger pressekonferansen til Jürgen Klopp i forkant av kampen mot Middlesbrough

Om media, forsvarsspillet og West Ham-kampen

– Som manager er man aldri glad når man slipper inn mål. Målene er forskjellige. Jeg kan ikke være endel av diskusjonene i media. Jeg vil ikke det. Vi må jobbe med alle aspekter, men det er vanskelig å jobbe mye med frispark og deflection-mål. Det viktigste for meg er at vi stort sett er gode defensivt... I går hadde vi dog noen problemer. Vi startet glimrende i går, men vi ble for offensive etter vi scoret, og inviterte dem tilbake i kampen...

Det kan virke som vi kun er gode når vi presser høyt, men det er ikke tilfellet. Det har vi vist før.
Vi jobber med tingene, og det er ikke alltid man ser resultater med en gang.
Vi hadde flere sjanser, og dommeren kunne kanskje gitt oss straffespark.

Vi prøvde hele tiden. Det er mye å analysere, men det er bare to dager til neste kamp. Vi må gjøre noe justeringen, og noen endringer.

Vi burde ha vunnet både mot Bournemouth og West Ham.

Om Karius

– Jeg bryr meg ikke hva media spør meg om. Uansett hva jeg sier vil skape overskrifter, og det er jeg ikke interessert i. Dere får skrive hva dere vil, mens vi må jobbe... Noe er åpenbart, noe er ikke. Noe er sant, noe er ikke. Jeg må jobbe med spillerne.

Det er aldri bare en person sin skyld.

Om tittelkampen

– Det er ikke noe poeng å telle poengene mellom lagene nå. Vi kan ikke påvirke hva Arsenal og Chelsea gjør... Så langt har vi ikke vært det heldigste laget. I de siste ti kampene må vi være i en posisjon der vi fortsatt kjemper om noe. Vi bør være høyt oppe da. Om gapet mellom lagene over oss blir for stort, er det vår egen feil.
Ting kan endre seg mye, så jeg tenker ikke på alt slik.

Om kjøp i januar

– Mitt svar hjelper ikke oss. Dere er veldig opptatt av dette... På benken så man at det var mange rutinerte defensive spilere, men få offensive. Dersom det fortsetter vil vi ha øynene oppe, men vinter-vinduet er ikke det beste. Vi har alltid øynene oppe.

Om Karius og kritikk


– Min jobb er å beskytte spillerne, men når alt kommer til alt er de alene på banen. Kritikk fra utsiden er normalt, både for meg og spillerne. Jeg er ikke overrasket. På min aller første pressekonferanse snakket jeg litt om engelsk media, dere nyter trolig å være litt kritisk. Spesielt bør Neville-brødrene vite at så mye kritikk ikke hjelper, men han som har vært manager var tydeligvis ikke så god til å vurdere spillere.

Om Middlesbrough

– De har ikke scoret mye eller sluppet mye inn. Det er et spillende lag. Det er en interessant utfordring. Det er aldri lette kamper i Premier League. Vi har analysert dem, og de har mange gode spillere.

De spiller forskjellig fra kamp til kamp. Noen kamper er de et possesion-lag, mens noen ganger er det helt annerledes. De er fleksible.

Om spillestilen

– Rytmen er bra, men balansen har ikke vært like bra i det siste. De offensive bevegelsene har vært gode. Vi spiller så raskt, at man må se det i reprise for å få det med seg. Vi er et godt lag. Men det er alltid en balanse.

Vi har måtte gjøre noen endringer grunnet skadene. Når man leder er det ikke vits å ta så høy risiko, vi skal fortsatt spille, men det handler om balanse.

Om Marko Grujic

– Han har hatt et problem med muskelen. Han er på vei tilbake. Han trente normalt, men så kjente han noe i etterkant.

Om Emre Can

– Han støtet kneet mot Origi. Begge kunne fortsette treningen, men de kjente smerter etter. Vi så på skaden nøyere. Han er usikker til Middlesbrough, men han helt sikkert tilbake til Everton. Det er smertefullt, men ikke mer.

Om Dejan Lovren

Jeg vet ikke mer enn at det var krampe. Han sa at han ville spille, men vi tok en avgjørelse om å ta ham ut.

Om hva han sier til Karius

Det kan jeg ikke si her. Godt forsøk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]