Det norske parets gavmildhet får engelsk oppmerksomhet

– Man får lyst til å gjøre slik for folk i Liverpool. De er alltid veldig hjelpsomme, sier Geir Kristoffersen.

De siste ukene har det vært mye oppmerksomhet i engelsk media rundt åtteåringen Jamie «JJ» Ireland, som på kamp med faren ble hetset på det groveste på Ethiad da favorittklubben Everton møtte Manchester City.

Jamie og faren hadde plasser blant City-fansen, noe som ble en svært ubehagelig opplevelse for gutten med cerebral parese.

– Du skulle blitt druknet ved fødselen, var blant de forferdelige utsagnene åtteåringen fikk slengt etter seg.

Den sjokkerende historien om den handikappede gutten har satt sinnene i kok i hjembyen Liverpool. 

Tirsdag bestemte sesongkortholder Robbie Owen seg for å gi bort sine egne billetter til Merseyside-derbyet til Jamie og faren, slik at de «skal få oppleve hvordan en bortekamp skal være.»

– Jeg og sønnen min vil se kampen på puben, det er ikke noe problem. Vi passer på hverandre i denne byen, sa Owen til Liverpool Echo.

– Spesiell historie

Godheten Owen viste har igjen rørt det norske paret Geir og Line Kristoffersen fra Myre i Vesterålen, og i onsdagens Liverpool Echo er det en sak om at de har valgt å gi bort sine billetter igjen til Owen.

– Det er en veldig spesiell historie om denne gutten. Jeg leste artikkelen om han som ga bort billettene sine, og at de selv skulle se kampen på pub. Vi har to billetter, men siden kampen ble flyttet, bestemte vi oss for å tilby ham våre billetter fordi han var så snill med de andre, sier Geir Kristoffersen til Liverpool.no.

– Man får lyst til å gjøre slik for folk i Liverpool. De er alltid veldig hjelpsomme, og derfor var det også veldig lett å komme på de tanker, sier Liverpool-supporteren.

– Har dere hørt noe fra familien Owen etter dette?

– Jeg fikk en mail fra han i går, og venneforespørsel fra kona hans på Facebook. Hun spurte om det virkelig var sant. De gledet seg til å fortelle ungen at han likevel skulle på kamp, sier Kristoffersen.

Robbie Owen uttrykker også taknemmelighet overfor Geir og Line i Echo.

– Gavmildheten til Liverpool og Everton fans viser at det er gode mennesker der ute. Min lille gutt vil bli veldig glad over å få dra, selv om han sier at det ikke hadde gjort noe for ham om han hadde gått glipp av kampen på grunn av Jamie.

LES OGSÅ: Supporterne sier at FSG ikke har lyttet til dem