Dette sa Klopp på dagens pressekonferanse

– Jeg har ikke noe problem med van Gaal, men det siste jeg vil er at han skal vinne, sa Jürgen Klopp. Les hva han sa på dagens pressekonferanse her.

Jürgen Klopp møtte i ettermiddag pressen på Melwood foran Europa League-kampen mot Manchester United.  

Klopp om tapene mot Man Utd: 

Louis van Gaal har en perfekt statistikk mot Liverpool i løpet av sine to sesonger i Manchester United, og har vunnet fire strake kamper.

– Jeg har bare vært del av en av de fire tapene. Ja vi tapte, og vi spilte kanskje ikke på vårt beste, men vi var gode nok til å vinne. Men vi er ikke så langt unna Man Utd, det betyr ingen ting hva som har skjedd i de tidligere

– De har ikke mer kvalitet enn oss. Begge lag har hatt en god periode nå, selv om de tapte i helgen. Hvis man hadde trodd på alt dere skrev skulle man tro de var i store, store problemer, men etter noe gode kamper er de i en situasjon i ligaen mange ville drømme om, mente Klopp, men klar referanse til alt skriveriet om den utsatte posisjonen til nederlenderen.

LES OGSÅ: Van Gaal med fire strake mot Liverpool 

Klopp om møte med Man Utd: 

– Vi må ta det vi kan, vi kan ikke velge mellom Premier League og Europa League i forhold til hvor vi skal gjøre det best. Det er tøft i begge konkurranser. I Europa League er det mer opp til oss selv, vi er ikke så avhengig av hva alle andre gjør. Men vi må ta en kamp om gangen. En kamp mot Man Utd er stor nok til å være helt fokusert på den. 

– Jeg er fornøyd med trekningen. Ikke fordi den er enkel, men fordi alle blir så entusiastiske av det. Hele Liverpool-verden er spente på denne kampen. 

Om van Gaal:

– Jeg har ikke tro på fiender i fotball, men ordentlige motstandere. Jeg har ikke noe problem med Louis van Gaal, men det siste jeg vil er at han skal vinne. Det er slike kamper man drømmer om når man er ung. Man trenger ikke tenke på konsentrasjon, for man er konsentrert i slike kamper.  

– Han er en av de mest suksessfulle managerene i verden, og vi har møtt hverandre flere ganger da han var Bayern Münchens manager. Jeg er glad på hans vegne med at han lyktes med å snu ting i United. Han har bevist at han har god peiling på fotball. Men nå trenger vi ikke å synes synd på dem om vi vinner, sier Klopp. 

– Jeg håper ikke dette blir den største kampen i min Liverpool-karriere, men det er en veldig viktig kamp. 

Om Anfield-stemningen: 

– Alle trenger å være i toppform i disse to kampene, også publikum. Jeg har stor tro på deres innvirkning, og publikum kan gjerne lage en bedre stemning på Anfield, enn det vil bli på Old Trafford i den andre kampen. Nå kan vi skape et nytt kapittel i den nyere historien i Liverpool. 

– Liverpool og Man Utd er begge klubber som ønsker å være med i Champions League, men Europa League har stor kvalitet. Det er en lang turnering, men nå kan vi se enden på det og nå er det bare topplag med. Liker du ikke denne turneringen, liker du ikke fotball.

– Å være en del av dette, det kan jeg aldri få nok av. Å sitte å benken for LIverpool FC mot Man Utd er noe av det beste jeg kan tenke meg. 

Om å få en ledelse før andre kamp:

 – Fordelen med hjemme og bortekamp er ikke så stor. Man må gjøre jobben i begge kampene. Du kan ikke være sikker uansett hva slags resultat man har i første kamp. Vi må forsvare oss bra, være kreative, skape sjanser og score mål. Det er to åpne kamper, og når kampene er åpne kan man vinne dem. 

Om Palace-kampen: 

– Etter kampen tenker man på alt man kan gjøre annerledes i første omgang, og det skjer alltid feil, men hvordan vi reagerte på å ligge under og med en mann mindre var veldig bra. At vi tok alle tre poengen var veldig sterkt, og veldig viktig. Men vi må lære av det som skjedde underveis i kampen også. Men på dette tidspunktet i sesongen må vi ta med oss alt vi kan. 

Om tilgjengelig spillere: 

– Jeg vet ikke ennå hvem som er klare til i morgen, det finner vi ut etter treningen i dag. Men vi har flere spillere tilgjengelige nå enn sist vi møtte Manchester United. 

Lallana er spilleren som er med på pressekonferansen, han har tatt skjegget. 

Lallana: 

– Vi har hatt en god periode nå med tre seire på rad i serien, og har vært mer stabile. 

Lallana fikk også spørsmål om noen følte seg usikker foran sommerens transfervindu, og om den siste delen av sesongen blir viktig for å overbevise sjefen. 

– I alle lag når det kommer inn en ny manager vil det bli snakk om han vil ha inn nye spillere, men det er ikke opp til meg eller de andre spillerne. Vi vil avslutte sesongen godt og har lyst til å vinne et trofé. 

– Jeg har ikke vunnet en kamp mot Man Utd etter at jeg kom hit, og jeg håper at vi skal klare det nå. Det er alltid noe spesielt med disse kampene. Etter fire tap mot dem, er det en god mulighet å gjøre noe med det med to kamper mot dem nå på en uke. 

– Vi har spilt godt mot de bedre lagene denne sesongen, men mot Man Utd har vi tapt begge kampene. Men heldigvis har vi mulighet til å rette på det nå. 

– Å vinne Europa League ville virkelig være noe spesielt. Det er en lang konkurranse, og det vil være stort å ta seg langt.

Om mangelen på lokale spillere i dagens Liverpool-lag sa Lallana: 

– Vi har fortsatt noen lokale gutter i laget, men vi trenger ikke å være lokale for å skjønne betydningen av disse kampene.