Effektive innbyttere

Bare en sesong tidligere har så mange innbyttere scoret mål for Liverpool.

14 av Liverpools mål denne sesongen har blitt scoret av innbyttere, ifølge statistikken til Ged Rea. I Liverpools lange og ærerike historie er det bare en sesong tidligere hvor det har blitt gjort flere mål av innbyttere. Det skjedde i 2005/06-sesongen, da innbytterne gjorde hele 21 mål.

Det er verdt å merke seg at duoen Christian Benteke og Divock Origi, med fire scoringer hver, står for hele åtte av de 14 scoringene.

Her er de 14 scoringene til Liverpools innbyttere denne sesongen:

29/9 Liverpool – Norwich 1-1 Danny Ings (49)
Danny Ings ble byttet inn i pausen, og brukte bare fire minutter på å gi Liverpool ledelsen etter å ha mottatt en glimrende pasning i bakrom fra Alberto Moreno. Spissen satte ballen mellom beina på en utrusende Norwich-målvakt fra skrått hold. Norwich utlignet midtveis i andre omgang.

(Video med tillatelse av TV2)

25/10 Liverpool – Southampton 1-1 Christian Benteke (77)
Christan Benteke kom inn i pausen, og ga Liverpool ledelsen med et perfekt hodestøt fra et like perfekt innlegg fra James Milner tretten minutter før full tid. Dessverre utlignet Mane for Southampton i sluttminuttene.

31/10 Chelsea – Liverpool 1-3 Christian Benteke (83)
Christian Benteke entret banen etter 64 minutters spill, og satte spikeren i Chelsea-kista med Liverpools siste scoring i kampen sju minutter før full tid. Jordon Ibe trillet ballen på tvers fra høyre, Lallana hoppet over lærkula, og Benteke mottok ballen i feltet og sendte den lavt i nettmaskene.

2/12 Southampton – Liverpool 1-6 Jordon Ibe (74) (ligacup)
Jordon Ibe entret gressmatta etter 59 minutter, og et kvarter senere satte han inn Liverpools femte mål i matchen. Moreno slo inn fra venstre, og ballen landet hos Ibe som satte den kontant i mål.

13/12 Liverpool – West Bromwich 2-2 Divock Origi (90)
Divock Origi kom innpå i det 79.minutt, på stillingen 2-1 til gjestene, og sørget med sitt viktige utligningsmål på overtid for at vertene kapret det ene poenget. Jordan Henderson spilte ballen til Origi, som var langt fra mål. Belgieren var sterk og god som kom seg i skuddposisjon og fra rundt 25 meter skjøt han via en motspiller og i mål.

26/12 Liverpool – Leicester 1-0 Christian Benteke (63)
Christian Benteke kom inn for en skadet Divock Origi allerede etter 38 minutter, og midtveis i annen omgang gjorde den kraftfulle spissen kampens eneste mål. Belgieren satte ballen i mål fra 10 meters hold etter et innlegg fra Roberto Firmino. Scoringen kom etter at Moreno, Firmino og Can hadde kombinert flott ute ved sidelinja.

5/1 Stoke – Liverpool 0-1 Jordon Ibe (37) (ligacup)
Jordon Ibe erstattet en skadet Philippe Coutinho allerede etter 18 minutters spill, og ble matchvinner i den første semifinalen i ligacupen. Scoringen kom åtte minutter før pause, da Ibe satte ballen sikkert i mål fra 6-7 meters hold, etter en fantastisk pasning fra Joe Allen. Adam Lallana startet angrepet på høyrekanten, gikk ned mot linja, og la ut til Allen, som spilte ballen videre til Ibe.

13/1 Liverpool – Arsenal 3-3 Joe Allen (90)
Joe Allen kom inn etter 82 minutter, og i det 90.minutt sikret han en meget fortjent utligning. Det ble slått langt inn i boksen. Christian Benteke vant duellen, og Joe Allen kom på løp og satte ballen ned i hjørnet på volley.

20/1 Liverpool – Exeter 3-0 Sheyi Ojo (74) (FA-cup)
Sheyi Ojo hadde kun være på banen i ni minutter da han gjorde Liverpools andre mål i kampen. Og hvilken goal det var! Ojo mottok lærkula fra Jordon Ibe på kanten av straffefeltet, og styrte deretter ballen elegant i krysset.

23/1 Norwich – Liverpool 4-5 Adam Lallana (90)
Fire minutter på overtid skjøt Adam Lallana ballen i bakken og i mål etter klabb og babb i feltet etter en dødball, og sikret 5-4 seier i en vanvittig fotballkamp. Lallana spilte den siste drøye halvtimen av kampen.

14/2 Aston Villa – Liverpool 0-6 Divock Origi (63)
Divock Origi hadde akkurat kommet inn på banen da han gjorde Liverpools fjerde mål i kampen. Coutinho slo en utsøkt pasning i bakrommet, og Origi hadde ingen problemer med å holde unna Villa-forsvaret, før han alene med keeper var iskald og satte ballen lavt i nærmeste hjørne.

6/3 Crystal Palace – Liverpool 1-2 Christian Benteke (90)
Christian Benteke kom inn fra benken ti minutter før slutt, og ble matchvinner for Liverpool da han på overtid sikret bortelaget et omdiskutert straffespark som han selv satte i mål.

10/4 Liverpool – Stoke 4-1 Divock Origi (50,65)
Divock Origi ble byttet inn i pausen, og brukte ikke lang tid på å markere seg. Han gjorde 3-1 fem minutter ut i gannen omgang da han headet ballen i mål fra kloss hold etter et innlegg fra James Milner. Et kvarter senere var belgieren på farten igjen. Han mottok ballen fra Alberto Moreno på venstresiden, utfordret Stoke-forsvaret og skrudde ballen i mål.