En utdøende rase

Det har aldri vært færre engelske managere i den engelske toppdivisjonen enn det er nå.

Etter at Rafael Benitez erstattet Steve McClaren som manager i Newcastle denne uken, er det faktisk bare tre engelske managere igjen i Premier League, og bare seks fra de britiske øyer. Med andre ord er hele 14 av 20 Premier League-managere fra et land utenfor øyriket.

De engelske managerne i Premier League for øyeblikket er Eddie Howe i Bournemouth, Alan Pardew i Crystal Palace og Sam Allardyce i Sunderland. Tony Pulis (West Bromwich) og Mark Hughes (Stoke) er walisere, mens Alex Neil (Norwich) er skotte.

Etter at Rafael Benitez tok over roret på St James's Park er det faktisk like mange spanske managere som engelske i Premier League. Benitez, Roberto Martinez i Everton og Quique Sanchez Flores i Watford er de tre spanjolene.

Ingen engelsk manager har noen gang vunnet Premier League. Ron Atkinson med Aston Villa og Kevin Keegan (to ganger) med Newcastle har vært nærmest, med andreplasser. Roy Evans hadde to tredjeplasser og to fjerdeplasser i sin tid som Liverpool-manager.

Evans er faktisk den engelske manageren i Premier League-historien med høyest seiersprosent, ifølge BBC. Evans vant 47,3% av kampene sine i Liverpool. På andreplass følger avdøde Bobby Robson i Newcastle, med en seiersprosent på 44,1%. Kevin Keegan på tredjeplass vant 43,4% av kampene hvor han ledet Newcastle og Manchester City i Premier League.

LES OGSÅ: Liverpool er formlaget i Premier League