Endelig smiler Jon Flanagan igjen

– Det er en stor lettelse å være skadefri, stråler høyrebacken.

Det store øyeblikket kom da Flanagan entret banen seks minutter ut i andre omgang i omkampen i FA-cupen mot Exeter City. Da hadde det gått 619 dager siden sist han spilte for førstelaget.

– Jeg fikk en strålende mottakelse, sier Flanagan til Liverpool Echo.

LES OGSÅ: Scouse Cafu fikk trampeklapp

– Jeg forventet ikke en slik mottakelse, og det slo meg at alle supporterne støtter meg. Det brakte frem sterke følelser, legger forsvarsspilleren til.

– Det har vært en forferdelig tid, hele perioden mens jeg gikk skadet. Nå har jeg endelig en god følelse. Det er en lettelse å være tilbake på banen.

– Mentalt har det vært en tøff tid. Jeg ble fortalt at jeg ikke ville være ute så lenge som jeg ble, så det var hardt å holde ut så lenge og akseptere det som skjedde.

– Av og til blir du deprimert, men du må bare forsøke å være positiv. Jeg mener jeg er en sterk person. Du kan ikke gå rundt å synes synd på deg selv. Du må reise deg, og være positiv. Jeg visste jeg ville være tilbake en dag.

To operasjoner

Flanagans problemer begynte med en væskeansamling i kneet under sommertreningen i USA i 2014. Han ble operert i september samme år, og måtte så under kniven igjen for å fjerne brusk i kneet i april 2015.

– Alt gikk så bra for meg. Jeg hadde debutert for England og var i knallform. Det var bare brusk i kneet, men så ble det verre. Jeg måtte dessverre gjennom en operasjon nummer to, og det var grunnen til at jeg ble ute så lenge.

– Det var veldig frustrerende. Du ønsker å hjelpe laget. Det å ikke gjøre noe som helst var svært frustrerende for meg både som fan og spiller. Forhåpentligvis er jeg ferdig med alt dette nå. Jeg ønsker bare å komme tilbake på det nivået jeg var på før skaden.



– Det har vært lange, tøffe dager. Vanligvis ville jeg komme til Melwood klokken åtte om morgenen, hvor jeg ville drive med aerobic sammen med resten av laget. Deretter fikk jeg behandling, og så ble det masse jobb på styrkerommet etter det. Jeg pleide på være på Melwood til 5-6 om ettermiddagen, forteller 23-åringen.

– Det var tøft mentalt å se de andre spillerne trene ute på treningsfeltet, og så dra hjem i løpet av en tre timers tid.

– Fysioterapeut Matt Konopinski jobbe med meg hver dag, og duoen i styrkerommet, Jordan Milsom og Dave Rydings har også hjulpet meg enormt mye. Jeg må bare takke dem. Det har ikke vært lett for dem heller.

– Når du er så lenge ute vil du alltid ha dager hvor du er frustrert og i dårlig humør, men disse tre karene har vært strålende. De fikk meg til å holde motet oppe.

Banens beste mot Stoke

Etter å ha kommet helskinnet gjennom innhoppet mot Exeter, fikk Flanagan sin første kamp fra start på 20 måneder i den andre semifinalen i ligacupen mot Stoke på tirsdag. Der spilte han hele 105 minutter. Etterpå mente Jürgen Klopp at scouseren hadde vært banens beste spiller.



 – Det var fint gjort av ham. En fin gest, som ga meg et løft. En manager som han skjønner hvor mye jeg har strevd for dette.

LES OGSÅ: – Det beste som har skjedd i min tid i klubben

 – Jeg kunne ha spilt lenger, men Klopp mente vi trengte friske bein. Fysioterapeutene hadde rådet meg til å spille en time, men det gikk fint. Jeg var litt stiv og støl på onsdag, men det gikk fint.

Kontrakten løper ut

Flanagan vil stå uten kontrakt med Liverpool til sommeren, men håper å prestere bra nok denne vinteren og våren til å få en ny avtale.

– Jeg har vært Liverpool-supporter hele livet, og som guttunge bodde jeg så nær stadion at jeg kunne høre jubelen fra huset mitt når jeg ikke var på kampene selv. Jeg drømte hele tiden om å spille der selv en dag.

– Fordi jeg er en lokal gutt får jeg et nært forhold til fansen. Jeg elsker klubben, og vil gjøre alt for den. Jeg er som en supporter egentlig.

– Etter langtidsskader er det spillere som aldri får sjansen igjen. Men jeg ønsker dette mer enn noe annet, og heldigvis har jeg fått en ny sjanse. Det er mange sidebacker i klubben, men forhåpentligvis imponerer jeg nok til å få spille, enten på høyre- eller venstrebacken. Jeg føler meg trygg på at skadene er et tilbakelagt stadium nå, og jeg ønsker å vinne sølvtøy med klubben. Jeg ønsker å ta igjen det tapte.

LES OGSÅ: Imponert over at Flanagan klarte 105 minutter