Femårskontrakt for Karius

Les vår presentasjon av Loris Karius. Keeperen som vil spille med trøye nummer 1 i Liverpool neste sesong.

Karius ble født i Biberach an der Riss i Tyskland den 22.juni 1993, og FC Biberach var hans første klubb. Han var så innom SG Mettenberg, SSV Ulm 1846 og VfB Stuttgart, før han flyttet til England og Manchester City i ung alder.

Han kom til City i 2009, og spilte for klubbens U18- og U21-lag, men aldri for førstelaget. Seniordebuten fikk han nemlig ikke før han returnerte til Tyskland og Mainz. Den kom i desember 2012, da han spilte andre omgang i en 2-1 seier over Hannover.

Karius fikk ingen flere seniorkamper den sesongen, men ble førstevalg i Mainz i 2013/14-sesongen, og spilte 23 kamper i Bundesliga den sesongen.

I 2014/15-sesongen gikk den storvokste keeperen bare glipp av en Bundesliga-kamp for Mainz, og han spilte hver eneste kamp i den nylig avsluttede 2015/16-sesongen.

Sist sesong holdt han buret rent i ni Bundesliga-kamper, og hjalp dermed Mainz til en flott sjetteplass som sikret klubben kvalifisering til Europa League. I en avstemning i regi av magasinet Kicker ble Karius kåret til Bundesligas nest beste keeper av spillerne selv, bak Manuel Neuer.

LES OGSÅ: Liverpool bekrefter Karius-kjøp

Karius har ungdomslandskamper for Tyskland både på U16, U17, U18, U19, U20 og U21-nivå.

Ifølge Liverpool Echo betaler Liverpool FC 4,7 millioner pund til Mainz for den 189 cm lange keeperen. Lokalavisen skriver at Karius har skrevet under en femårskontrakt.

LES OGSÅ: Glad for å ha ny målvakt på plass