Finner trøst i felles skjebne

Joe Gomez og Danny Ings hjelper hverandre i den tøffe opptreningen etter korsbåndskadene.

Joe Gomez fikk sesongen ødelagt da fremre korsbånd i høyre kne røk under spill for England U21 mot Kasakhstan i oktober. Dagen etter fikk Danny Ings en rift i fremre korsbånd i venstre kne på trening. Begge måtte selvsagt gjennom operasjoner, og jobber nå for å bygge seg opp igjen etter de alvorlige skadene.

– Vi drar til Melwood hver morgen, og treningsopplegget vi skal gjennom er ganske rigid for øyeblikket, forteller 19 år gamle Gomez til Goal.



– Først skjønte jeg ikke hvor mye Danny ville være til hjelp for meg gjennom hele denne prosessen. Det hadde ikke riktig gått opp for meg hvor alvorlig skaden var før Ingsy ble skadet en dag senere. Det var forferdelig for oss begge, og tøft å takle, fortsetter London-gutten.

– Til å begynne med hadde vi ikke tid til å tenke så mye over det. Men i det siste har det vært stunder hvor jeg har jobbet meg gjennom økter og tenkt hvor tøft dette hadde vært om jeg måtte gjøre det helt alene.

– Danny er en veldig positiv fyr. Akkurat den typen du trenger ved din side i en slik situasjon. Vi hjelper hverandre, og det er flott at vi kan motivere hverandre i denne perioden.

– Vi kommer til Melwood lenge før resten av spillerne, da den nye manageren liker å kjøre treningsøktene senere på dagen. Vi kommer til Melwood tidlig, hvor vi driver både med svømming og boksing. Vi får også gjort litt aerobic-trening like etter frokost. Deretter blir det mye styrketrening, der vi fokuserer på kjernemuskulatur, balanse og koordinasjon.

– Det handler om å bli sterkere fysisk i denne perioden, hvor vi venter på at kneet skal leges uten at vi slår opp igjen skaden.

LES OGSÅ: – Skader som denne pleide å gjøre slutt på karrierer