Håper Firmino blir klar

James Milner mener at Liverpool savnet Roberto Firmino i kampen mot Southampton, og håper at brasilianeren rekker kampen mot Spurs i ettermiddag.

Firmino har notert seg for åtte mål og fire målgivende pasninger for Liverpool i løpet av 16 kamper på denne siden av nyttår. Dette etter en litt treg start på Liverpool-karrieren.

– Det er veldig vanskelig for en spiller som bytter klubb, og ikke minst for dem som flytter til et nytt land, som skal forsøke å lære et nytt språk og spille i Premier League samtidig, sier visekaptein Milner til Liverpoolfc.com.

– Premier League er selvsagt noe annet enn Bundesliga og andre ligaer rundt om i verden, så det tar tid å venne seg til ligaen. Noen ganger tar det halvannet til to år før du ser spillere som må gjennom en slik omstilling prestere på sitt beste, mens Roberto har klart å gjøre det bare på noen måneder.

– Han skal ha honnør for å ha klart omstillingen så raskt. Han har vist hvilken god spiller han er. Du ser det på ballbehandlingen hans og kvaliteten han leverer på trening. Han har blitt vant til tempoet og blitt kjent med sine omgivelser. Han er komfortabel nå.

LES OGSÅ: Firmino kan bli spilleklar

 – Roberto jobber veldig hardt for laget. Han er veldig god med ballen, og kan levere magiske øyeblikk, men først og fremst er han en spiller som jobber hardt for laget. Han setter standarden når han spiller i angrepet vårt. Jeg synes han har gjort det veldig bra, som har funnet seg så godt til rette, og jeg tror han bare vil bli bedre og bedre.

Opptatt av å plukke flere poeng på Anfield

Liverpool har plukket flere poeng på bortebane enn hjemme på Anfield denne sesongen.

  – Måten vi spiller på gjør at vi alltid vil være et farlig lag på bortebane. Men vi ønsker også å gjøre Anfield til et fort, og et vanskelig sted å besøke. Vi vet hvor bra vårt publikum kan være når de skrur opp lydnivået. Vi må gi dem en grunn til å gjøre det.

– Jeg tror vi kan gjøre Anfield til et formidabelt sted om vi kan fortsette å vinne kamper der, og gjøre det til et veldig vanskelig sted for andre lag å besøke. Da vil fansen støtte oss, for de vet at vi vil gjøre alt vi kan for å få resultater.