Håper på mer trøkk på tribunene enn i Dortmund

Jürgen Klopp og Simon Mignolet pratet til pressen på Melwood i ettermiddag. Her er de viktigste uttalelsene foran returkampen mot Borussia Dortmund.

Simon Mignolet

Om fansens planer om å møte spillerbussen i Anfield Road:

– Vi ser frem til dette, og til kampen. Vi må forsøke å gjøre jobben i morgen, og gå videre, med fansen bak oss på Anfield. Våre fans vil gjøre sitt beste for å støtte oss.

Om muligheten for straffespark-konkurranse:

– Vi har selvsagt trent på straffespark, men vi tenker ikke på dette ennå. Vi vil forsøke å score mål, og vinne kampen.

Om man må holde nullen for å gå videre:

– Det er målet foran kampen, men om vi går videre uten å holde nullen er det greit.

Om man som keeper har merket seg individuelle spillere hos Dortmund:

– Ikke mer enn til andre kamper. Vi vet at Dortmund scorer mest i Bundesliga, men vi fokuserer mer på vår egen jobb enn på motstanderen.

Om hvordan et bortemål for Dortmund vil påvirke kampen:

– Jeg prøver å ikke tenke på det, men det vil sikkert påvirke kampen på samme måte som vårt bortemål i Dortmund gjorde.

Om Liverpool-lagets utvikling:

– Hver kamp du spiller er et nytt steg i retning dit du ønsker å komme. Forhåpentligvis henger vi med i denne turneringen helt til siste slutt.

Om stemningen på Anfield:

– Jeg er sikker på at våre fans vil prøve å matche og kanskje overgå stemningen som var i Dortmund.

Jürgen Klopp

Om stemningen på Anfield:

– Jeg håper vi får oppleve en stemning som vi ikke har sett maken til på Anfield ennå. Vi må selv være med på å skape denne stemningen, ved å vise at vi er klare for oppgaven som venter oss.

Om Divock Origi og Daniel Sturridge:

– Vi har flere ulike muligheter når vi skal komponere laget. Vi må vente på den siste informasjonen, og så skal vi ta ut laget til i morgen. I en perfekt verden er hver spiller i perfekt form. Alle våre spillere er i god form, så det er ikke så vanskelig å ta ut laget. Problemet er når spillere ikke er i form, eller ikke er tilgjengelige for laget.

Om skadesituasjonen:

– Ingen nye skader etter Stoke-kampen. Alt er ok.

Om presset foran kampen:

– Jeg tror vi kan ignorere resultatet fra den første kampen. Kanskje mot slutten av kampen blir det relevant, men ikke i begynnelsen. Bortemålet er bare en fordel dersom vi spiller 0-0. Dette er en ny start. Vi kjenner til kvalitetene til Dortmund. Nå vet de også litt mer om våre kvaliteter.

Om at begge lag hvilte spillere i helgen:

– Jeg var ikke overrasket over at Dortmund gjorde det. Vi hvilte spillere på grunn av forrige kamp mot Dortmund, ikke på grunn av morgendagens kamp. Jeg kan ikke si noe om hvorfor Dortmund gjorde det, men vi gjorde det for å vinne mot Stoke.

Om selvkritikken i Dortmund etter den første kampen:

– Jeg synes det blir feil å se på det negative. Jeg tror Borussia Dortmund presterer etter beste evne, og tar hver kamp som den kommer. Vi kan ikke bare forsvare oss mot Dortmund. Vi må angripe også, så i morgen blir det å finne balansen mellom å forsvare seg og angripe. Vi er klar over kvaliteten til Borussia Dortmund, og de kan spille bedre enn de gjorde i Tyskland, men det kan vi også.

Om selvtilliten i troppen etter at man matchet Dortmund i den første kampen:

– De siste ukene har gitt oss selvtillit. Andre omgang mot Southampton var et steg i feil retning, men i de andre kampene den siste tiden har vi prestert på et jevnt høyt nivå. Vi har vært sammen i et halvt år nå, og er bedre rustet enn vi var for seks måneder siden.

Om det å være modig i morgen:

– Ja, det handler om å være modig. Alt som skjer i kampen kan spille inn på selvtilliten til spillerne. Gode prestasjoner stammer fra hardt arbeid, og begge lag kan prestere godt i morgen.