Har aldri møtt Villarreal tidligere

Liverpool har aldri møtt Villarreal i offisiell kamp. Redaktør Torbjørn Flatin er godt fornøyd med å få hjemmekamp til slutt.

Liverpool trakk i dag spanske Villarreal som motstander i semifinalen i Europa League. Den første kampen spilles i Spania torsdag 28. april, mens returmatchen går på Anfield torsdag 5. mai.

– Jeg føler at det viktigste var at vi fikk hjemmekamp til slutt, sier Liverpool.no-redaktør Torbjørn Flatin.

– Før trekningen vurderte jeg de tre lagene som ganske jevnbyrdige. Sevilla har en utrolig statistikk i Europa League de seneste årene, mens Shakhtar Donetsk hadde vært en vrien bortekamp med tanke på den lange reisen, så totalt sett er jeg ganske godt fornøyd med trekningen, legger han til.

Ligger 12 poeng foran Sevilla

Flatin anser Villarreal som et solid spansk lag.

– De ligger på fjerdeplass i La Liga, og har gode sjanser til å få spille kvalifisering til Champions League. De er det beste laget i Spania om vi ser bort fra Barcelona og de to Madrid-lagene, og ligger faktisk hele 12 poeng foran Sevilla.

LES OGSÅ: – Jeg minnet spillerne om Istanbul

 – Jeg kjenner ikke så godt til dem ut over dette, men jeg har hørt at de er gode defensivt, noe som målforskjellen deres også vitner om. De scorer ikke spesielt mange mål, men de blir uansett en vanskelig motstander for Liverpool.

Liverpool og Villarreal har aldri møtt hverandre i en offisiell kamp tidligere. Klubbene spilte en treningskamp mot hverandre på Estadio El Madrigal i 2008, som endte 0-0.

Det faktum at Liverpool er klare for semifinalene i Europa League medfører for øvrig at ligakampene mot Swansea (borte) og Watford (hjemme) vil bli flyttet fra lørdag til søndag.