Hvem av ungguttene blir med videre?

Vi vurderer hvem vi tror Jürgen Klopp tar med seg fra ”cuplaget” til ”ligalaget”.

Det er ventet at Jürgen Klopp vil rotere mindre på laget fremover med Liverpool ute av FA-Cupen.

Liverpool har benyttet 37 spillere denne sesongen. Dette til tross for at Steven Caulker på lån var den eneste nye signeringen i januar.

15 spillere har ikke startet en ligakamp og heller vært en del av «cuplaget». De fleste av dem unge og lovende, og som nå vil undre seg om de kommer til å få flere sjanser de nærmeste uker og måneder.

Dette er de 15:

Unge spillere: Joao Teixeira, Brad Smith, Kevin Stewart, Cameron Brannagan, Connor Randall, Tiago Ilori, Jordan Rossiter, Pedro Chirivella, Ryan Kent, Jerome Sinclair, Sheyi Ojo og Joe Maguire.

I tillegg har en Jon Flanagan, Steven Caulker og Jose Enrique.

Ikke aktuelle

«Unge og lovende» er også et vidt begrep. Teixeira, Stewart og Ilori er for eksempel eldre enn Emre Can, mens Smith er omtrent på samme alder.

Hvis vi skal bruke elimineringsmetoden, og som kan være en farlig lek i noe så uforutsigbart som fotball, vil det overraske om Connor Randall og Joe Maguire vil være med i førstelagstroppen igjen denne sesongen. Jose Enrique er på vei ut av klubben og vil bare bli benyttet i ytterste nødsfall, og den unge spissen Jerome Sinclair søker seg også vekk.

Ryan Kent er en talentfull 19-åring, men har en lang vei å gå når offensive spillere nå er kommet tilbake fra skader. Jordan Rossiter har dessverre vært skadet mye av sesongen og rekker trolig ikke å gjøre seg særlig mer gjeldende før sommeren.

Får flere sjanser senere

Pedro Chirivella (18) hadde en god kamp mot West Ham, Cameron Brannagan (19) var syk men har imponert tidligere, mens Sheyi Ojo (18) har vist glimt til å få en til å tro at en kan følge i fotsporene til Raheem Sterling og Jordon Ibe som en spennende flankespiller. Disse tenåringene vil få flere sjanser, men kanskje ikke denne sesongen da mulighetenes bakke med ett er blitt brattere.

Tiago Ilori og Joao Teixeira er to 22-åringer som mange liker. Ilori noe så sjeldent som en lynhurtig midtstopper, mens Teixeira er en fin tekniker og ballbehandler etter sydeuropeisk tradisjon. Jürgen Klopp står nå overfor et valg om disse to er noe å satse på. Spesielt med Steven Caulker i troppen er det mange rutinerte midtstoppere, selv om Martin Skrtel og Dejan Lovren pr. i dag er skadet og Caulker også har problemer med ryggen. Teixeira har vært bra i de seks kampene han har fått vært på banen denne sesongen, men en savner likevel en «wow» opplevelse. Et susende skudd i nettet, en ekstrem dragning som åpner opp et helt forsvar, den geniale pasningen. Magefølelsen er at disse to nå vil falle utenfor.

Les også: Ilori tror på rød fremtid

Fire fra cuplaget med videre

Jon Flanagan har kommet imponerende bra i gang etter sitt lange skadeopphold og scouseren viste på tirsdag at han holder 120 minutter. Han er allerede en genuin utfordrer både til Nathaniel Clyne på høyrebacken og ikke minst Alberto Moreno på motsatt side. Kontrakten til Flanno løper snart ut, men det vil overraske oss om han ikke får tilbud om en ny.

Med dårlig cover på backene er også Brad Smith svært aktuell, spilleren som virket å være ute av LFC og bl.a. prøvespilte for Rosenborg. I likhet med Moreno er han definitivt best offensivt, men enda hurtigere og med bedre innlegg enn spanjolen. Klopp må vurdere om han kan stole nok på ham bakover, men Smith kan ikke være langt unna å få en sjanse i Premier League.

Om Brad Smith er en overraskelse, gjelder det ikke minst Kevin Stewart, som ble kassert av Tottenham og nærmest ble funnet på skrothaugen av sin gamle sjef Alex Inglethorpe. Nå er det mange habile sentrale midtbanespillere hos Liverpool, men få har vist slikt spill som anker som Stewart gjorde i to kamper mot West Ham i FA-Cupen. Han fortjener en mulighet på «ligalaget» til Jürgen Klopp.

Les også: - Kevin Stewart lever og ånder for fotball

Hvorvidt Steven Caulker hører hjemme i den oversikten kan sikkert diskuteres, en mer rutinert spiller på lån og som nok ville ha spilt i London på tirsdag om det ikke var for skade. Poenget er at han nok vil bli involvert med videre, med sin fysikk og luftstyrke, så får tiden vise om det vil være på kort eller lengre sikt.

Summa summarum, vi tror at Brad Smith og Kevin Stewart er nærmest av de som kan betegnes som «unggutter» til å få en mulighet for Liverpool i Premier League, mens Jon Flanagan og Steven Caulker også vil være med i troppen av de som ikke har startet en ligakamp foreløpig denne sesongen.