Hvilket lag velger Klopp mot Aston Villa?

Ettermiddagens laguttak er det mest spennende på lang tid, og vi prøver å spå hvilken ellever Jürgen Klopp velger på Villa Park.

Daniel Sturridge, Philippe Coutinho og Divock Origi var tilbake i midtuka mot West Ham, hvor også unggutter som Kevin Stewart og Brad Smith fremhevet seg. Kanskje kan en ta fram Tiago Ilori, Jon Flanagan og Pedro Chirivella også.

Det hadde vært veldig spennende å se en fremre treer med Sturridge, Firmino og Coutinho på Villa Park i dag, men magefølelsen sier at Jürgen Klopp vil velge en noe konservativ oppstilling fra start.

Det har sammenheng med ikke å risikere for mye etter skadeopphold. Manageren har også uttalt at han ønsker å prøve å skape en stabil ellever og at ungguttene vil få en sjanse til sommeren, men ikke så mye fremover da det skal spille viktige og avgjørende kamper i liga og ikke minst i cuper.

Keeper: Det har vært mye snakk om at Danny Ward bør få sjansen, men jeg blir overrasket om Klopp vraker Simon Mignolet.

Backene: Sidebackene tror jeg definitivt blir Nathaniel Clyne og Alberto Moreno. Brad Smith er et spennende alternativ på venstrebacken med sin fart og innleggsfot, men han er nå uansett skadet. Jon Flanagan er back up.

Midtforsvaret: En «spennende» lagdel. Toure og Sakho imponerte ikke i siste ligakamp mot Sunderland, mens Lucas var god mot West Ham og bra assistert av hurtige Ilori. Fortrinnet som Lucas Leiva har som midtstopper er at han er god til å organisere og lese spillet, og han kunne vært et spennende valg ved siden av en ruvende type. Steven Caulker er en slik en, mens Dejan Lovren først er aktuell til møtet med Augsburg på torsdag. Jürgen grubler nok, men etter å ha hvilt en uke tror jeg Kolo Toure og Mamadou Sakho igjen blir valget.

Midtbanen: Can, Henderson og Milner spilte mot Sunderland, og ingen av dem imponerte. Jordan Henderson blir ikke kvitt hælproblemet sitt, Emre Can virker sliten, mens James Milner spiller på det jevne. Lucas Leiva er i bedre form og kan komme inn, men spilte 120 minutter på tirsdag. Joe Allen er skadet, mens det kan være fristende å ta med en offensiv type som Adam Lallana eller Philippe Coutinho som en av de to foran ankeret. Ungguttene imponerte mot West Ham, men tror de nå får en hvilehelg. Litt kjedelig kanskje, men jeg tror en «uthvilt» tro med Can, Henderson og Milner igjen får tillit.

Angrepet: Alle røde ønsker vel Daniel Sturridge fra start, men vil Jürgen Klopp våge det etter 70 minutter mot West Ham? Han har også innrømmet at han har fremtidige og viktige cupkamper i tankene, mot Augsburg og Manchester City, og vil disponere sin tropp ut fra det. Roberto Firmino kommer helt sikkert inn og jeg tror Philippe Coutinho starter, mens Adam Lallana er en «løpergutt» som manageren liker. I tillegg er det altså Christian Benteke og Divock Origi, og også Jordon Ibe. Benken kommer definitivt til å bli uvanlig sterk for Liverpool i ettermiddag.

Jeg tror Jürgen Klopp velger dette laget fra avspark på Villa Park: Mignolet; Clyne, Toure, Sakho, Moreno; Can, Henderson, Milner; Coutinho, Firmino, Lallana.

Benk: Ward, Caulker, Lucas, Ibe, Origi, Sturridge, Benteke