Hvordan «mistet» Liverpool Dele Alli?

Brendan Rodgers trodde avtalen var i boks, og hadde timevis med samtaler med Dele Alli på et hotellrom. Her er historien om hvordan Liverpool-supporteren isteden endte opp i London.

Dele Alli har utvilsomt vært et av stjerneskuddene i Premier League, og på det Engelske landslaget, denne sesongen. Lørdag spiller 19-åringen på Anfield - mot klubben han var supporter av da han var ung.

Brendan Rodgers avslørte selv noen måneder etter at han fikk sparken, at Liverpool var veldig nær å signere Dele Alli fra Milton Keynes Dons.

Rodgers sa at MK Dons manager Karl Robinson personlig anbefalte Alli til Liverpool.

– Han er en av de mest begavede 17-åringer som dette landet har sett, uttalte manager Robinson, med fortid som trener på Akademiet i Kirkby, i mars 2014. 

– Han er den beste unge spilleren jeg har arbeidet sammen med. En blir nesten redd når en ser det talentet han har og det kan hevdes at han er landets beste midtbanespiller i sin aldersgruppe. Jeg ser på ham som en ung Steven Gerrard, med lignende størrelse og kroppsbygning.

Timevis på hotellrom med Rodgers

Det var også Robinson som kjørte unggutten til Merseyside for å ha samtaler med Rodgers sommeren 2014. 

– Jeg snakket med Karl, og jeg brukte timevis på et hotellrom med Dele. Vi trodde avtalen var i boks, men dessverre gikk han til Tottenham. Det var frustrerende og skuffende at han ikke kom til oss, har Rodgers uttalt.

London-klubben sikret seg stortalentet med en utgangssum på relativt beskjedne 5 millioner pund.

En sum som i hvert fall virker beskjeden når man ser hva han har utrettet i etterkant.

LES OGSÅ: Disse løper lengst i Premier League

Splittelse i transferkomiteen 

«Spørsmålet er hvordan Liverpool tillot at en av Englands mest talentfulle stjerneskudd slapp ut av hendene på dem?» Dette skrev fotballkommentator James Pearce i Liverpool Echo i november i fjor.

Dele Alli var ifølge Pearce på Liverpools radar allerede da han debuterte for MK Dons mot Cambridge Cityi FA-cupen som 16-åring i november 2012. Rodgers satte så speidere på han gjennom hele 2013/2014-sesongen, og fikk også oppdateringer fra Robinson.

Tidligere Liverpool-speider Mel Johnson skal ha pushet på for at avtalen skulle komme i havn. Sommeren 2014 begynte forhandlingene om en overgang, men summen skal ha økt gradvis, og det samme skal diverse tilligg i kontrakten.

Ifølge Pearce var Rodgers klar på at han ønsket Alli, men andre medlemmer av transferkomiteen var ikke like overbevist om at unggutten var verdt pengene.

LES OGSÅ: Alderwireld klar for å møte Liverpool

Uteble da budkrigen startet

De mente han ville trenge 12-18 måneder før han var klar for Premier League-fotball. Dermed ble Alli værende i MK Dons da sesongen startet.

Men etter innsatsen i ligacupen mot Manchester United, sto frierne i kø.

Da flere kastet seg ut i en budkrig i januar, var ikke Liverpool involvert i prosessen. De røde hadde da sikret seg Emre Can på sommeren, og hadde forhandlet fram en avtale med James Milner.

Tottenham vant drakampen mot Newcastle og Aston Villa, og lånte Alli tilbake til MK Dons ut sesongen.

Når Tottenham gjester Liverpool på lørdag, er det nok enkelte i direktørseksjonen på Anfield som nå mener de skulle strukket seg lengre den gangen.  

LES OGSÅ: – Neste år kan Liverpool være foran Tottenham