I trygge hender

Engelsk presse mener at Liverpool er i trygge hender under Jürgen Klopp sin ledelse, uansett hva som hender i Basel i neste uke.

James Pearce i Liverpool Echo mener at Christian Bentekes sene utligningsmål var et nytt bevis på at dette Liverpool-laget aldri gir opp.

«Det var en passende siste akt før sceneteppet gikk ned for sesongen på Anfield. Det var ikke noen bedre måte å illustrere Jürgen Klopps innflytelse på enn et dramatisk utligningsmål i siste sekund foran The Kop, som førte til at Liverpool berget det ene poenget mot Chelsea», skriver Pearce.

Klopp kunne feire sin kamp nummer 50 som Liverpool-manager vel vitende om at laget nå er ubeseiret på de 13 siste kampene.

«Liverpool spilte ikke opp mot sitt beste, på en kveld da innbytter Christian Benteke med sin sene heading sørget for at Chelsea ikke fikk lagt noen demper på feststemningen foran neste ukes Europa League-finale mot Sevilla i Basel», slår Pearce fast.



Liverpool ligger fortsatt på åttendeplass på Premier League-tabellen, men har sjansen til å klatre til sjettplass i siste ligarunde. Skal de klare det, må de røde slå West Bromwich på bortebane, samtidig som Southampton og West Ham må gi fra seg poeng.

«Dette vil imidlertid ikke bety noe som helst dersom Liverpool klarer å vinne sitt første europacuptrofe på 11 år, og dermed booke en plass i gruppespillet i Champions League», konstaterer Pearce, og mener at avslutningen på denne sesongen står i sterk kontrast til scenene for ett år siden, da Liverpool tapte 3-1 for Crystal Palace i sin siste hjemmekamp for sesongen, som også var Steven Gerrards farvel med Anfield.

«Anfield er nå et helt annet sted, med masse håp og stolthet. Applausen som regnet ned fra tribunene til Klopp og hans spillere viste at publikum virkelig setter pris på det som har skjedd denne sesongen. Noen minner fra denne sesongen vil sitte som spikret livet ut», slår Pearce fast.

«Uansett om Liverpool vinner eller taper på St Jakob Park i neste uke, så vet supporterne at de røde er i trygge hender under Klopp.»

Benteke ble redningsmannen

David Anderson i Mirror fokuserer på at Christian Benteke reddet ett poeng for et Liverpool-lag som sløste med sjansene mot Chelsea.

LES OGSÅ: Holdt hjemmelaget inne i kampen

«Scoringen var det minste Liverpool fortjente i sin siste kamp på Anfield før onsdagens Europaliga-finale, etter at de kastet bort flere store sjanser», mener Anderson.

Mirror-journalisten tror for øvrig at mannskapet som startet mot Chelsea også vil starte mot Sevilla i Basel.

– Liverpool har fortsatt en lang vei å gå

Tony Barrett i The Times gjør et nummer ut av at det måtte en tabbe fra Asmir Begovic til for at Liverpool skulle berge det ene poenget.

«Jürgen Klopps kamp nummer 50 som Liverpool-manager vil bli husket best for Eden Hazards strålende scoring, og at Klopps eget mannskap ble minnet om at de fortsatt har en lang vei å gå, trass i deres fremgang i Europa.»

«Liverpool klarte ikke å stoppe Hazard, noe som man kan forstå, tatt i betraktning Chelsea-spillerens gode form, men de hadde heller ingen i sine egne rekker som var i nærheten av å være en like stor trussel som belgieren.»

LES OGSÅ: Coutinho og Can mottok "Golden Samba"