Ingen ligatap siden forrige møte

Leicester topper Premier League-tabellen foran hjemmekampen mot Liverpool i kveld.

Det er bare en drøy måned siden Christian Benteke, etter å ha kommet inn fra benken, ble matchvinner mot de blåkledde på Anfield, noe som var Leicesters andre nederlag i ligaen denne sesongen.

Siden har Claudio Ranieris mannskap vunnet to – mot Tottenham og Stoke – av fem seriekamper og spilt uavgjort i resten. Tottenham slo dem for øvrig ut av FA-cupen etter omkamp i januar.

Holder beina på bakken

– Mentaliteten forblir den samme, og den ene tingen man kan si som denne spillergruppa, er at ingen blir høye på pæra, sier keeper Kasper Schmeichel til klubbens nettsider om den utrolige sesongen så langt.

Etter 23 ligarunder har Leicester faktisk et forsprang på tre poeng ned til Manchester City og Arsenal, og det er bortekamper mot nettopp de to lagene som venter etter sesongens andre møte med Liverpool.

– Vi er på samme bølgelengde

– Det er dette som er grunnen til at man spiller, disse kampene hvor man har høyt press, og det er en periode som alle virkelig ser frem til, fortsetter sisteskansen, som mener samholdet i laget er like bra uansett om de er i toppen eller bunnen av tabellen.

– Alle er på samme bølgelengde, slik vi var da vi spilte i Championship. Vi holder det gående og gjør det vi har gjort. Seiersfølelsen og vinnermentaliteten er veldig viktig å ha, forklarer han.


KNUSTE STOKE: Leicester lekte seg til tre poeng i «generalprøven» før Liverpool. (Video: TV 2)

Før kampen i kveld ligger vertene solide 13 poeng foran de røde, men Schmeichel, som har spilt samtlige ligakamper hittil denne sesongen, forventer en vrien affære mot laget som slo dem på «Boxing Day». Leicester har ikke slått merseysiderne siden 2001.

– Dette er Liverpool. Det er et topplag med en god stall. De kan true fra samtlige deler av banen. Vi er veldig klare over hva de er kapable til, men de kommer til vårt sted, så de må være oppmerksomme på hva vi er kapable til i tillegg, sier han.

Les også: Klopp: – De neste kampene kan gi et hint om topp fire

Leicester-spillerne har ikke sett på spesielt mange Liverpool-kamper denne sesongen, forklarer Schmeichel, men har analysert inngangen til kveldens oppgjør. Siden det forrige møtet har Liverpool faktisk spilt hele ti kamper totalt.

– De er et høytpressende lag. De er også ett av bare to lag som har slått oss denne sesongen, og de ønsker å ta de tre poengene, legger han til.

Kapteinen trolig tilbake igjen

De skadeskutte gjestene skiftet samtlige utespillere fra semifinalen mot Stoke forrige uke til FA-cupkampen mot West Ham i helga, og det ventes at Jürgen Klopp igjen bytter tilbake hele laget. Det betyr at blant andre Jordan Henderson kommer til å starte, tror The Guardian.

Flere spillere, deriblant Daniel Sturridge, Divock Origi, Philippe Coutinho og Martin Skrtel, skal være stadig nærmere normal trening og en retur, men ingen av dem er tilgjengelige i kveld. I tillegg er Danny Ings og Joe Gomez som kjent ute av spill.

– Høy selvtillit

Hjemmelaget har på sin side få problemer inn mot oppgjøret. Angriperen Shinji Okazaki er friskmeldt etter en mindre skade, og Jeffrey Schlupp og Matty James er de eneste som ikke er tilgjengelige for Ranieri i kveld.

– Selvtilliten vår er høy, men i denne gruppa er den gode tingen at ingen blir revet med, gjentar Schmeichel, som trekker frem fokus, tro og vilje som sentrale faktorer for suksessen til Leicester-laget.

Avspark på King Power Stadium er klokka 20.45 norsk tid. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium, og som vanlig følger liverpool.no oppgjøret minutt for minutt, med reaksjoner og spillerbørs etter kampslutt.

Ønsker du SMS-varsler for scoringer og resultat? Klikk her for å lese mer!