Irritert etter sjansemisbruk

Igjen var det de spolerte målsjansene som ble avgjørende for Liverpool, mener Jürgen Klopp.

West Ham vant 2–1 etter 120 minutter på Boleyn Ground. Matchvinnermålet til Angelo Ogbonna kom i tillegg på overtid av andre ekstraomgang.

– Det er tøft akkurat nå, forteller Liverpool-manageren tydelig skuffet til BT Sport.

Utslaget ble spesielt surt etter at Liverpool hadde brent en rekke muligheter til å avgjøre i forkant. Christian Benteke var nærmest da han kom alene med keeper i første ekstraomgang, mens Philippe Coutinho, med sin første start siden 5. januar, traff stolpen i ordinær tid.

– Det beste laget

– Vi var det beste laget, vi skapte sjanser, og vi spilte veldig god fotball. Men vi tok ikke vare på dem, oppsummerer Klopp videre.

Saken fortsetter under.

Gjestene hadde ballen mest gjennom kampen og kom faktisk til 20 avslutninger. West Ham var samtidig langt ifra ufarlige i motsatt ende, med to stolpetreff i første omgang.

De tok også ledelsen bare sekunder før pause. Michail Antonio var umarkert i boksen og bredsidet inn 1–0 på volley etter et innlegg fra Enner Valencia, via Jon Flanagan, fra Liverpools høyreside.

Spillerbørs: Mye positivt tross surt tap

Andre omgang var imidlertid ikke engang tre minutter gammel da Coutinho utliknet med et utsøkt frispark. Brassen sendte ballen under muren, og de seks tusen tilreisende fra Merseyside fikk se ballen rulle over målstreken.

Sturridge tilbake på banen

I forsøket på et vinnermål satte Klopp inn både Daniel Sturridge, som har vært ute siden begynnelsen av desember, og Divock Origi i andre omgang. Sistnevnte var også tilbake i troppen etter en lengre skadeperiode. Sammen med Benteke formet trioen Liverpools angrep.

Klopp ser fremover

Men sjansesløseriet, som tiltok i ekstraomgangene, ble svært kostbart for bortelaget. Ogbonnas sene seiersmål betyr at West Ham slår Liverpool ut av FA-cupen, og de møter Blackburn i neste runde.

– Dette er tøft for oss fordi vi kom hit for å vinne. Man må ikke vise frem sitt beste; man må bare gå videre til neste runde. Døra var vidåpen for oss ettersom vi gjorde det bra, men det var ikke nok, forteller Klopp til pressen.

– Vi må bare fortsette. Vi må kjempe i neste kamp. Dette er ikke den enkleste sesongen for Liverpool. Det er mye som skjer, og ingen ting er enkelt, så det handler alltid om hardt arbeid, ta sjansene og jobbe videre. Men det er sånn situasjonen er, sier han, og mener laget må nullstille seg.

– Hvis vi ønsker å se på alt veldig positivt, så er vi på startpunktet foran fremtiden. Så akkurat nå kjemper vi for å ta det neste steget.

– En klassiker

West Ham-manager Slaven Bilic mener i motsetning til Klopp at vertene fortjente å gå videre.

– Det var en strålende fotballkamp. Dette kommer til å være en klassiker i FA-cupen, noe som går inn i West Hams historie som en av de beste kampene, selv om det bare handlet om en åttedelsfinale, sier Bilic til BT Sport.