Irritert over svak innsats

– Dette er ikke en dag for å være skuffet; det er en dag for å være sinte på oss selv, sier sjefen.

Liverpool-manageren så frustrert på sidelinjen at 2016 ble åpent uten poeng mot West Ham i hovedstaden. Begge baklengsmålene kom etter innlegg fra vertenes høyreside, og Klopp legger ikke skjul på at han er skuffet over viljen på banen.

– Det var ikke nok. Det var ikke bra nok i de avgjørende øyeblikkene, sier en tydelig irritert Jürgen Klopp i et intervju vist på den engelske kanalen BT Sport etter kampslutt.

– Ikke det jeg ønsker å se

– Vi hadde ballen, vi hadde ballbesittelsen, vi hadde ikke bra nok avslutninger. Vi kom til noen få avslutninger og hadde uflaks i enkelte situasjoner, men det er ikke det jeg ønsker å se, for å være ærlig. I de avgjørende øyeblikkene er man nødt til å være der.

Saken fortsetter under

Etter to strake ettmålsseiere der 48-åringen roste spillerne for energien og viljen til å vinne, var det bortimot ingenting som stemte for merseysiderne i ettermiddag.

– Det er bare vi som er ansvarlige for resultatet og det som skjedde i dag. I en kamp som i dette, hvor man ser at man kan være bedre, må man være bedre, og man må vinne, ikke tape 0–2, fortsetter han.

Før ledermålet ble Alberto Moreno taklet like utenfor West Ham-boksen, men dommeren lot være å blåse frispark. Hjemmelaget stormet rett i angrep, og Michail Antonio stanget ballen i nettmaskene.

– Vi forsvarte oss ikke

Klopp sier han umiddelbart trodde det var frispark, og at han «så det i øynene på spillerne» sine, men kritiserer forsvarsspillet i situasjonen som fulgte.

– Når ikke fløytesignalet kommer, er man nødt til å forsvare seg. Vi forsvarte oss ikke på innlegget. 0–1. På den andre scoringen tror jeg vi hadde fem mot én på høyresiden, og vi vant ikke ballen. Det er ikke pressing. Det er noe annet, sier han.

Saken fortsetter under.

West Ham takket for overtallet på motsatt side ved å slå et flott innlegg mot bakre stolpe. Der fastsatte tidligere Liverpool-spiss Andy Carroll sluttresultatet med skallen.

– Og så begynte vi først å spille fotball. Dette er ikke en dag for å være skuffet; det er en dag for å være sint på oss selv, sier Klopp bestemt.

– Hvem ønsker å se 90 prosent?

Tyskeren forklarer at han ikke raste mot spillerne i pausen fordi det gjensto såpass mye tid til å snu det.

– I hvert øyeblikk gjennom kampen hadde vi muligheten til å komme tilbake, men vi klarte ikke det. Det var bare litt … Hvem ønsker å se 90 prosent? Man kan ikke vinne en fotballkamp med 90 prosent, ikke 95 prosent, det er ingen som ønsker å se det, sier han.

Les også: Spillerbørs: Slet i begge ender

– Man er nødt til å gjøre alt. Vi tapte i de nødvendige øyeblikkene, to ganger. Det kan skje. Jeg liker det ikke, men det kan skje. Men da er man nødt til å ta bedre vare på sjansene, med mer vilje enn vi hadde i dag.